ABA liga

Zek Ledej krenuo stopama kapitena: Amerikanac ostaje u Partizanu?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.07.2023 11:44
Zek Ledej krenuo stopama kapitena: Amerikanac ostaje u Partizanu? MN Press

Lepe vesti za navijače Partizana. Američki košarkaš Zek Ledej blizu je produženja saradnje sa srpskim klubom, koji će posle ostanka Kevina Pantera, pokušati da sačuva još jednog ključnog igrača iz prethodne sezone.

Posle više nego uspešne sezone na domaćoj i međunarodnoj sceni, igrači Partizana privukli su pažnju brojnih klubova tokom leta. Matijas Lesor otisnuo se u Grčku, gde će igrati za Panatinaikos, Dante Egzum je takođe pred izlazim vratima Humske. Uprkos raznim spekulacijama Kevin Panter je ipak ostao u Beogradu, a prema svemu sudeći adresu neće menjati ni 29-godišnji košarkaš iz Dalasa.

 

 

Kako saopštava specijalizovani košarkaški portal "Basket News", 202 centimetara visoki krilni centar obavezao se na novu saradnju sa Partizanom i tokom naredne sezone nosiće dres srpskog velikana. U tekstu se takođe navodi da je Ledej jedan od poslednjih visokih igrača na tržištu, koga su mnogi povezivali sa Makabijem iz Tel-Aviva, sa kojim je navodno i bio u pregovorima, ali je na kraju ipak odlučio da ostane u prestonici Srbije.

Zek Ledej bio je jedan od ključnih košarkaša Partizana tokom protekle sezone. Naročito se istakao u seriji sa Real Madridom kada je beležio 15 poena u proseku uz odlične procente šuta sa distance, a takođe je odigrao i važnu rolu u finalu regionalnog takmičenja protiv Crvene zvezde kada je beležio 14 poena uz pet skokova po utakmici.