Evroliga

Olimpijakos je posledni učesnik F4 - Barselonu šut koštao polufinala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 23:08
Filip Petrušev na meču sa Barselonom Profimedia
Filip Petrušev na meču sa Barselonom

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Barselonu na gostujućem terenu rezultatom 63-59 i tako postali poslednji učesnik ovosezonskog Fajnal for turnira, koji će se održati u Berlinu. Konačni rezultat poslednje serije četvrtfinala Evrolige bio je 3:2 za Grke. 

I pored prednosti igranja pred svojim navijačima, košrkaši Rožera Grimaua nisu mogli da konsoliduju šut, za šta su bili strogo kažnjeni. 

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Šakil Mekisik sa 12 poena, a pratili su ga Kostas Papanikolau i Nikola Milutinov sa jednim, odnosno dva poena manje. Naš reprezentativac se takođe istakao skakački, s obzirom da je uhvatio deset lopti i tako u ključnoj utakmici ubeležio dabl-dabl učinak. 

Što se Barse tiče, najbolji je bio Nikolas Laprovitola sa 17 koševa, dok je jedinu pravu ispomoć imao u Aleksu Abrinesu, koji je doprineo sa 13 poena. 

MN Press

Nikolas Laprovitola u dresu Barse

Videli smo izuzetno snažnu utakmicu. Igralo se na mali broj poena, a odbrane su bile prilično zategnute do samog kraja. U takvim mečevima, važi neka vrsta deformacije slogana Evrolige: "svaki šut znači". Tako je i bilo, i to je bilo ono što se Špancima obilo o glavu. 

Grimauovi momci su šutirali sa distance samo 4/26, a još frapantniji postaje utisak kada shvatimo da su te četiri trojke pogodila dva gorepomenuta igrača. Svi ostali su podbacili. Nije ni Oli bio mnogo bolji (6/23). ali ta dva pokušaja su čisto brojčano odlučila pobednika. 

Podsećamo, na završnom turniru Evrolige od 24. do 26. maja će pored Olimpijakosa igrati Panatinaikos, Real Madrid i Fenerbahče. 

 

Cup tree provided by Sofascore