Nikola Jokić

Jokić u NBA eliti, među 10 svih vremena: Srbin treći put MVP regularnog dela

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 01:54
Nikola Jokić Guliver/AP Photo/David Zalubowski
Nikola Jokić

2021, 2022, 2024...

Nikola Jokić ponovo je najkorisniji igrač NBA lige, treći put u karijeri. Prvu titulu najboljeg igrača najjače košarkaške lige sveta osvojio je 2021. godine, a već sledeće se ponovo našao na vrhu. Prošle sezone, po mnogima nepravedno, prestižni trofej pripao je Džoelu Embidu, a Jokić je morao da se zadovolji trofejom MVP velikog finala, kao i šampionskim prstenom.

Srpski košarkaš ove sezone nije strepeo...

Jokić je treći put u karijeri proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige, saopšteno je u noći između srede i četvrtka iz najjače lige na svetu. Pored asa Denver Nagetsa u užem izboru bili su Luka Dončić iz Dalas Maveriksa i Šej Gildžres Aleksander iz Oklahome. Jokić je treći put osvojio ovo laskavo priznanje u poslednje četiri godine i postao tek deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja.

Ispred njega su Karim Abdul-Džabar (6), Majkl Džordan (5), Bil Rasel (5), Vilt Čemberlen (4), Lebron Džejms (4), dok isto po tri imaju Mozes Meloun, Leri Bird i Medžik Džonson.

Jokić je regularnom delu sezone prosečno beležio 26,4 poena uz 12,4 skokova i devet asistencija. Denver, koji brani titulu, trenutno gubi u polufinalu Zapada od Minesote 2:0.