ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Partizan i Zvezda imaju meč lopte za finale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 10:34
Košarkaši Partizana i Crvene zvezde MN Press
Košarkaši Partizana i Crvene zvezde

Košrkaši Partizana i Crvene zvezde imaju priliku da pobedama nad ekipom Budućnosti u Podgorici, odnosno Mege u beogradu, obezbede reprizu prošlogodišnjeg finala AdmiralBet Aba lige.

Prvi će na teren izaći košarkaši crno-belih koji će u prepunoj dvorani "Morača" morati dobro da s epomuče ukoliko žele da već večeras završe ceo posao.

 

 

"Kvaliteti obe ekipe su poznati. Svesni smo da moramo biti na nivou ako mislimo da dobro odigramo ovaj meč i da prođemo u veliko finale. Naravno, neće biti lako, neuobičajeno je to što smo imali veliki broj dana između prve i druge utakmice. Nadam se da je ekipa spremna, da ćemo probati da damo sve od sebe i da ćemo odigrati što bolji utakmicu", rekao je trener Partizana, Željko Obradović, dok je strateg domaćih, Andrej Žakelj izjavio:

"Nismo bili na svom nivou u prvoj utakmici, kako defanzivno, tako ni ofanzivno. Tako da radimo na tome da budemo mnogo čvršći i agresivniji u odbrani, a opušteniji u napadu. To su zadaci koje moramo da ispunimo i moramo da igramo kao tim i damo sve da vratimo seriju u Beograd. Jedva čekamo utakmicu, biće praznik košarke i duel dva izvanredna tima."

Crvena zvezda, s druge strane, u susretu protiv Mege slovi za favorita, ali to ne znači da će s eigrači trenera Janisa Sferopulosa prošetati do finala.

 

 

"Pred nama je druga utakmica polufinalne serije protiv ekipe Mege i očekuje nas potpuno drugačiji duel u odnosu na onaj koji smo odigrali na našem terenu. Moramo da budemo fokusirani i maksimalno koncentrisani tokom čitave utakmice, da igramo našu igru i ispoštujemo plan", rekao je trener Crvene zvezde, a njegov kolega Marko barać istakao:

"Dobrim igrama ove godine došli smo u situaciju da budemo među četiri najbolje ekipe u regionu. I pored svih izostanaka, želimo da opravdamo tu činjenicu i da uživamo boreći se do kraja. Znamo šta treba da korigujemo u odnosu na prvu utakmicu da bismo i dalje bili konkurentni. Nadam se da će publika na Novom Beogradu uživati u dobroj plej-of košarci."

Duel u "Morači" startuje u 18.00 časova uz prenos na TV Arena 1 Premium, dok će susret iz dvorane "Ranko Žeravica" biti pronešen na kanalu TV Arena 2 Premium.