UEFA Liga šampiona

Liga šampiona na TV Arena sport: Bajern i Arsenal nemaju više vremena za popravni

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 13:44
fudbaleri Bajerna i Arsenala igraju meč odluke za polufinale Lige šampiona Guliver/Photo by Vincent Mignott/DeFodi Images
fudbaleri Bajerna i Arsenala igraju meč odluke za polufinale Lige šampiona

Mada su od prošlog utorka svima puna usta priče o nestvarno kvalitetnom i uzbudljivom madridskom remiju Reala i Mančester sitija i drugi meč četvrtfinala Lige šampiona iste noći doneo je obilje golova, pa će biti i te kako zanimljivo videti ko će večeras otići dalje od londonskog remija Arsenala i Bajerna (21.00, TV Arena 1 Premium).

U svetu sporta na tom nivou prednost domaćeg terena i po prirodi stvari bučnije podrške sa tribina odavno nema ključnu prevagu ili barem ne često kako bi to voleli navijači, pa teško da se tim iz Minhena može nazvati favoritom. Čak ni blagim, iako na svojoj strani ima i veće timsko iskustvo.

"To iskustvo je samo mala početna prednost u ovakvom takmičenju. Ali, da bi se ono pretvorilo u odlučujući segment moramo da prikažemo top performancu. Imamo veliku šansu da se plasiramo u polufinale UEFA Lige šampiona, ali za to nam je potreban perfektan, ma savršen meč. Spremni smo da stavimo sve na teren za uspeh", uveravao je juče šef struke u nemačkom gigantu, Tomas Tuhel, bez obzira na (ne)moguće osvajanje LŠ već viđen na izlaznim vratima ovog leta. 

 

 

 

Hari Kejn i društvo sa "Alijanc arene" slavili su u međuvremenu u Bundesligi, ali su istog vikenda i teoretski izgubili bitku za tron za Bajerom iz Leverkuzena. Na drugoj strani, Arsenal je proklizao u trojnoj trci za šampionski naslov u Premijer ligi, pa sada opet gleda u leđa Mančester sitiju i nema više bodova od Liverpula.

"Sve što smo radili poslednjih meseci i prošle sezone bilo je pripremanje za polufinale Lige šampiona. Možemo da dobijemo, možemo i da izgubimo ovaj meč, ali imamo priliku da ostvarimo naše snove. Imali smo neverovatno putovanje, pokušaćemo sve da prođemo dalje. I osvojimo te pehare", izjavio je trener gostiju iz Londona, Mikel Arteta, aludirajući na šansu da se "tobdžije" dokopaju trona u Engleskoj i Evropi. 

 

Liga šampiona, četvrtfinale (revanši)

utorak

(3:2) Barselona - Pari Sen Žermen 1:4 (1:1)
/Rafinja 12 - Dembele 40, Vitinja 54, Mbape 69 pen, 89/

(1:2) Borusija Dortmund - Atletiko Madrid 4:2 (2:0)
/Brant 34, Matsen 39, Fulkrug 71, Sabicer 74 - Humels 49 ag, Korea 54/

sreda

(3:3) Mančester siti - Real Madrid (AP1)
(2:2) Bajern Minhen - Arsena (AP2)

POLUFINALE

Borusija D - PSŽ

Arsenal/Bajern - Real/Mančester s.

Mečevi se igraju 30. aprila i 7. maja

FINALE

Vembli, 1. jun, 21.00

 

Cup tree provided by Sofascore