NBA

Rekli su mi da ne igram, a ja sam slušao svoje telo: Marej junak Denvera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2024 08:37
Asistent Denvera Popaj Džons grli Mareja Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Asistent Denvera Popaj Džons grli Mareja

Nikola Jokić je uvek delio zasluge za osvajanje šampionskog prstena prošle sezone sa ostatkom tima, ali potencirajući značaj Džamala Mareja. I to s pravom, jer njih dvojica i jesu Denver Nagetsi, što se videlo i u seriji protiv Lejkersa, pogotovo u smaom finišu kada je srpski as ulogu meč vinera prepustio svom sjajnom kandskom plejmejkeru.

Marej je bio pod znakom pitanja za ovaj meč zbog povrede mišića, ali nije hteo da ga propusti. Na kfraju je ubacio pet poena za trijumf, poslednji na četiri sekunde pre kraja za 108:106, trijumf u seirji 4:1 i odlazak na megdan Minesoti u polufinale Zapada.

"Svaka čast Lejkersima, dali su nam odličnu seriju. Na kraju, to su kadrovi o kojima sanjate kao malo dete. Za nas malo lepšim", rekao je Marej.

Inat i želja da se pomogne timu su nadvladali bolove zbog povrede.

"Došao sam u halu malo ranije da vidim da li ću moći da igram. I osećao sam da mogu, a sviu ostali nisu želeli da rizikujem. Rekli su ne, ne i ne. I nisam mogao da se složim, nisam želeo da ostavim saigrače. Borili smo se celu sezonu, svi su prolazili kroz neke povrede. Jednostavno, ne bih mogao da živim sa sobom da nisam u stanju da igram. Drago mi je što su me poslušali, jer ja slušam svoje telo i samo njemu verujem", objasnio je Marej.

Nikola Jokić uvek veruje u Mareja i njegov poslednji šut:

"Ne znam šta za njega znači težak šut. On je igrač koji pogađa teške šuteve. Pogađa ih više nego one otvorene. To je moje mišljenje. On voli te momente, voli te situacije i ja ima mnogo poverenja da će on taj šut pogoditi".

Trener Majk Meloun je takođe slušao svoj instinkt, ostavio je Mareju odluku, bez obzir ana ogroman rizik da ga izgubiu do kraja sezone.

"Taj klinac je ratnik, čoveče. Što je trenutak veći, teži, dete nastavlja sve jače da sija", hvalio je Meloun.

Lejkersi će na odmor, Lebron Džejms je dao sve od sebe a na kraju je čestitao od srca Jokiću i Mareju.

"Kapa dole, naklon do poda. Branilac titule je baš takav. Oni su sjajan tim. Morate super dobro da igrate protiv njih da biste ih pobedili u seriji. Na kraju morate da im čestitate, oni su to zaslužili", rekao je Džejms.