NBA

Jokić: Nezgodni smo i znamo šta nam je cilj

komentari (0)

Izvor: Tanjug

30.04.2024 10:45
Nisu Lejkersi imali odbranu protiv Jokića Tanjug/AP Photo/David Zalubowski
Nisu Lejkersi imali odbranu protiv Jokića

Košarkaši Denvera savladali su jutros na svom terenu LA Lejkerse rezultatom 108:106 i serijom od 4:1 u pobedama stigli do polufinala plej-ofa Zapada. Nikola Jokić je uz meč vinera Džamala Mareja ponovo bio na nivou MVP-ja sa 25 poena, 20 skokova i devet asistencija.

"Bila je ovo teška utakmica. Oni su hteli da dođu do pobede i produže seriju, a mi da je zatvorimo. Interesantna, zanimljiva utakmica, a pobeda je na kraju najvažnija", rekao je Jokić posle meča.

Priznao je da je Denver imao dosta otvorenih šuteva na meču sa Lejkersima.

"Igramo takvu košarku, deluje da to funkcioniše. Nismo mnogo pogađali, imali smo dosta otvorenih šuteva. Međutim, verujemo jedni drugima i verovatno je to razlog zbog kojeg pobeđujemo".

Spremni su za polufinale plej-ofa Zapada i duel sa Minesotom.

"Ne predajemo se. Od kada sam došao ovde, to je tradicija. Gubili smo svaku utakmicu, a na kraju pobeđivali. Znamo šta bi trebalo da uradimo, nezgodni smo i znamo šta je cilj".

Pobedu aktuelnim šampionima NBA lige protiv LA Lejkersa doneo je Džamal Marej 3,6 sekundi pre kraja meča. Marej je bio pod znakom pitanja za jutrošnji meč.

"Znamo da koliko je on nezgodan, znali smo da će igrati i za šta je sposoban".

Denver će u polufinalu plej-ofa Zapada igrati protiv Minesote.

"Biće totalno drugačija serija nego protiv LA Lejkersa, ali je jedva čekam. Moje telo misli da je pet dana odmor. To nije dobro", rekao je Jokić.

Prvi meč između Denvera i Minesote biće odigran petog maja.