NBA

Analiza meča Nagetsa i Lejkersa: Šampionska košarka Nagetsa i fantastična partija Nikole Jokića

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

21.04.2024 16:23
Detalj sa utakmice Nagetsa i Lejkersa Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey
Detalj sa utakmice Nagetsa i Lejkersa

Odigrali su Lejkersi odlično prvo poluvreme, gotovo da nisu mogli bolje, ali i u toj situaciji su vodili sa samo 3 poena prednosti. Činjenica koja bi trebala da govori o odnosu snaga ovih timova.

Drugo poluvreme bila je potpuno druga priča, šampionska košarka Nagetsa i na kraju relativno lagana pobeda.

Po običaju, bavićemo se pojedinačnim ocenama igrača.

Ocene Denver Nagetsa

Nikola Jokić - 9

Očekivano fantastična partija najboljeg igrača sveta. Nije čak ni najmanje forsirao, orkestrirao je igrao svog tima i ponovo stigao do fantastičnog učinka.

Džamal Muri - 8,5

Mučio se Džamal sa šutem u većem delu utakmice, ali je pogodio u nekim bitnim momentima, kada su Lejkersi bili u pokušaju rezultatskog povratka. Na kraju 10 asistencija bez izgubljene lopte, ne sme biti ignorisano.

Kentavijus Kaldvel-Poup - 8

Fantastična igra u odbrani, potpuno očekivano, ali veću ocenu dobio je zbog baražne paljbe u trećoj četvrtini, koja je prelomila utakmicu.

 

 

Eron Gordon - 7,5

Nije Kapetan Naget morao da izvlači plašt i spašava Denver, kao što je znao u prošlosti. Zapravo, provocirali su Lejkersi njegov šut bukvalno čitavu utakmicu, a on nije hteo u koš. Nagetsi, pametno, nisu padali u tu zamku i tražili su druge načine da Gordona uključe u napadački šablon. 12 poena i 7 asistencija na kraju, reklo bi se da im je pošlo za rukom.

Majk Porter mlađi - 7,5

Pravovremeni pogoci, bez forsiranja, pametno u odbrani. Porter je izgradio sebe u nezamenjivog člana šampionske mašinerije.

Kristijan Braun - 6,5

Nije "mali" Braun imao vrhunsko veče, srećom nije bilo ni potrebe. Nekako je i prošle sezone Nagetsima najmanje doneo protiv Lejkersa. Videćemo da li će pronaći način da bude upotrebljiviji.

Pejton Votson - 7

U velikom delu prvog poluvremena, nikog u redovima Nagetsa, mimo Jokića, nije služio šut. Votson je ušao sa klupe i doneo stabilnost u nekoliko navrata. Bio standardno dobar defanzivno, iako ga je Džejms nasamario u par situacija.

Redži Džekson - 6

Osim jedne pogođene trojke, dosta nerezonskih poteza u organizaciji igre.

Diandre Džordan - 6,5

Moram priznati, nisam ni očekivao Diandrea na parketu, ali nije podbacio. Uspeo je da "preživi" i kupi Jokiću dragocene minute.

 

 

Ocene Los Anđeles Lejkersa

Entoni Dejvis - 9

Vrhunska partija Obrve u otvaranju serije. Niko mu od navijača Lejkersa ne može zameriti apsolutno ništa. Ovo je možda i najbolje što je izgledao protiv Jokića u duelima 1 na 1, Srbin je, jednostavno u ovom trenutku predobar. Energija, osećaj oko obruča, žustrina s kojom je napadao... To su stvari koje će Dejvis morati da ponavlja iz utakmice u utakmicu ako želi svom timu da da šansu za pobedom. Jedina zamerka je što je u trećoj četvrtini, kada se lomio rezultat, olako ispaljivao sa distance. To nikako nije njegova jača strana.

Lebron Džejms - 7,5

Vanserijsko prvo poluvreme Džejmsa, koje je začinio sjajnim pogotkom za 3 poena u poslednjim sekundama, ali i više nego bledo izdanje u drugom poluvremenu, gde ga gotovo nije bilo na terenu. Ne samo da nije "intervenisao" kada je brod krenuo da tone, već je i "kumovao" laganim poenima Nagetsa tokom ključnog perioda igre.

Dianđelo Rasel - 6

Krenuo je plejmejker gostiju žustro, očigledno sa namerom da pokaže da ove godine neće biti u istoj meri nadigran od strane Džamala Murija, ali je ta žustrina negde usput otupela, a crv sumnje počeo da uzima svoje. Na kraju jako loših 6 od 20 iz igre i nekoliko otvorenih šuteva koje je promašio, kada je njegovom timu pogodak bio preko potreban.

Ostin Rivs - 5,5

Dejvid Koperfild. Tih, nenametljiv, prosto nestao. Samo 9 pokušaja iz igre, za 37 minuta na terenu, momka kojeg smatraju najboljim šuterom u timu. Izuzetno malo.

Rui Hačimura - 6,5

Kao i Rivs, doneo je Japanac premalo svom timu u ofanzivi, ali u ovom slučaju, verovatno opravdano. Hačimura je gotovo svaki sekund na terenu branio Jokića, čovek, pa, jedno 20 do 25 kilograma težeg. Poptuno razumljivo da nije imao previše energije za igru sa loptom.

Taurin Prins - 7

Par jako zanimljivih poteza Prinsa, za kojeg čvrsto verujem da je potrebniji u ovoj seriji Lejkersima od bilo kojeg iz dvojca Rasel/Rivs. Lejkersi bi njegovim implementiranjem u startu postavu konačno, bar donekle, mogli da odgovore na čvrstinu i visinu Nagetsa.

Spenser Dinvidi - 5

13 minuta na parketu, 0 poena, 0 pokušaja iz igre, +/- od -12.

Gejb Vinsent - 5

Najavljen kao "stoper Džamala", uspeo je jedino da napravi 3 prekršaja za 8 minuta na parketu.