UEFA Liga šampiona

Gnabri i Sane u trci za vremenom: Bajern oslabljen za Real Madrid

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.04.2024 13:29
Serž Gnabri je počeo sa treninzima Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Serž Gnabri je počeo sa treninzima

Bajern je prošlog vikenda čestitao Bajeru iz Leverkuzenan na prvoj tituli prvaka Nemačke, ali je več u sredu uspeo da se plasira u polufinale UEFA Lige šampiona i od borbe za trofej ga deli "samo" - Real Madrid.

Španski "kraljevi" su dobili rat sa Mančester sitijem, zbacili su vladara Lige šampiona sa prestola i s pravom ih slove za najvećeg favorita da na Vembliju u trogejnu salu stadiona "Santijago Bernabeu" odnesu 14. trofej u ovom takmičenju.

Međutim, Bajern, koliko god igrao promenljivo, najopasniji je kada mu je za spas sezone ostala jedna šansa - trofej Lige šampiona. Pred meč sa Union Berlinom, danas je trener Tomas Tuhel govorio o kadrovskim problemima sa kojima se susreće jer su trojica krilnih napadača van stroja. Kingsli Koman će pod najboljim uslovima biti spreman možda za finale, ako se Bavarci plasiraju, dok Serž Gnabri i Liroj Sane imaju trku sa vremenom do 30. aprila i prvog meča polufinala Lige šampiona koji se igra u Minhenu.

"Gnabri se trka sa vremenom za Real, počeo je sa treninzima. Za Sanea će ovo biti prvo trka sa bolom za mečeve sa Ajntrahtom i Realom", istakao je danas Tomas Tuhel.

 

 

Gnabri je bio van stroja od devetog decembra prošle godine do 9. marta ove, ali je ponovo povredio mišić na meču sa Hajdehajmom šestog aprila. Počeo je trenira, ali sa njim mora da se bude oprezan kako ne bi mišić ponovo stradao a sa tim i sezona i snovi da će zaigrati za Nemačku na EURO.

Liroj Sane je u derbiju sa Borusijom iz Dortmunda dobio nezgodan udarac, ima bolove u predelu pubisa i još uvek ne trenira sa ekipom. Ipak, polufinale sa Realom je sam po sebi izazov i ne treba sumnjati da će Bavarci učiniti sve da osposobe sve rakovalescente.

Dobra stvar za Bavarce je što se posle suspenzije u timu za Ligu šampiona vraća levi bek Alfonso Dejvis, koji nije igrao protiv Arsenala, a da kod Madriđana neće biti desnog beka Karvahala koji je nakupio kartone.