UEFA Liga šampiona

(VIDEO) Žezus i Trosar sačuvali "Emirejts": Bajern remijem za nijansu bliži polufinalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 22:54
Slavlje Kaja Haverca i Leandra Trosara Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Slavlje Kaja Haverca i Leandra Trosara

"Emirejts" nije pao, Arsenal je vodio, Bajern preokrenuo, pa su džokeri "tobdžija" Gabrijel Žezus i strelac Leandro Trosar posle prvih 90 minuta četvrtfinala postavili su rezultat 2:2 (1:2), pa se čini da je nemački gigant na svom stadionu za koji procenat bliži polufinalu. Rekli bismo da je iskustvo uspelo da iskontroliše mladost u prvom meču, videćemo šta će biti u revanšu.

Arsenal je igrao, napadao, stvarao šanse, a Bajern je na dva puta šutirao ka golu Raje i vodio na poluvremenu 1:2. Ovaj tim Arsenala ima kvalitet, ali je i dalje mlad, i dalje uči i dalje plaća ceh nekim "dečijim bolestima". Nermački gigant može da posrće, ali kad dođe u četrtfinale UEFA Lige šampiona, onda na scenu stupa iskustvo.

Gabrijel Martineli je u sedmom minutu šutirao sa 20 metara nedovoljno precizno, ali dovoljno da zapali prepun londonski stadion. Taj pokušaj Brazilca bio je samo predigra za ono što će se dogoditi u 11. minutu, kada je Bukajo Saka doveo "Emirejts" do eksplozije oduševljenja.

Ben Vajt je proigrao mladog Engleza u kaznenom prostoru Bavaraca, a Saka, iako nije bio u idealnoj poziciji, prelepim udarcem iskosa sa desne strane pogodio dalji ugao i doveo lidera Premijer lige do vođstva.

Nije mnogo prošlo od huka do muka.

Već u 17. minutu Bajern je stigao do 1:1, a tome je u dobroj meri kumovala smušenost odbrane Arsenala, što su majstorski iskoristili Leon Gorecka kao asistent i Serž Gnabri kao strelac.

"Tobdžije" su nastavili sa napadima, Manuel Nojer sa odbranama (Kivijor dva puta), da bi Bajern iz drugog šuta na gol poveo! Liroj Sane je na svojoj polovini nadmudrio Kiviora i onda se dao u svoj dobro poznati sprint. Niko ga nije stigao, startovao je Saliba na desetak metara i napravio penal. Hari Kejn je poslao Raju na pogrešnu stranu, postigao sedmi gol na devet mečeva u Ligi šampiona, odnosno svoj 39. na 38 mečeva ove sezone.

Taj pogodak je doneo nemir Arsenalu, mir Bajernu koji je preko Sanea imao kontru za 3:1, ali nemački krilni reprezentativac nije šutirao na vreme, pa su ga defanzivci domaćina sustigli.

Trener Bavaraca Tomas Tuhel odlično je vodio Čelsi i sasvim dobro je znao kako da iseče poletnost domaćina. Zatvorio je prostor, isključio Edegarda, a oslonio se na kontre iz kojih je mogao u prvih 20 minuta nastavka da uveća prednost da su Sane i Gnabri bili direktniji. Povukao je Mikel Arteta poslednji ofanzivni potez, na teren poslao Trosara i Gabrijela Žezusa i već posle desetak minuta na terenu taj tandem je doneo izjendačenje. Gabrijel Žezus je otplesao "sambu", prevario dvojicu igrača, video nmadolazećeg Trosara kome nije bilo naročito da matira Nojera.

Meč je vraćen na egal, ali Arsenal nije napao kako to obično čini. Čekao je grešku Bajerna za neku brzu tranziciju, ona se nije dogodila, pa je ostalo 2:2.

Arsenal – Bajern 2:2 (1:2)

Stadion: Emirejts
Sudija: Glen Nojberg (Švedska).
Strelci: Saka u 12. i Trosar u 76. za Arsenal, a Gnabri u 18. i Kejn u 32. minutu iz penala za Bajern.

ARSENAL: Raja - Vajt, Saliba, Gabrijel, Kivijor (od 46. Zinčenko) - Edegard, Žoržinjo (od 66. Trosar), Rajs - Saka, Haverc (od 86. Parti), Martineli (od 66. Gabrijel Žezus).

BAJERN: Nojer - Kimih, Dajer, De Liht, Dejvis - Lajmer, Gorecka - Sane (od 66. Koman), Musijala, Gnabri (od 70. Gereiro) - Kejn.