Otvori pretragu
Otvori navigaciju
arenasport1
Na programu od 21:00
LING LONG SUPER LIGA SRBIJE:
arenasport2
Na programu od 20:45
Troyes - Auxerre
arenasport3
Na programu od 20:00
SPAL - Juventus
arenasport4
Na programu od 21:00
L.A. Lakers - Boston
arenasport5
Na programu od 20:00
Borussia Dortmund - PSG
Otvori pretragu
Fudbal
05.02.2020. - 10:27

Mesi ovo NIKAD nije uradio: Na Instagramu odgovorio direktoru Barselone!

Guliver, Michael Regan/Getty Images Europe
Barselona je ove zime promenila trenera, dovela Kikea Setijena umesto Ernestea Valverdea, a sportski direktor Erik Abidal govorio je u utorak prvi put javno i detaljno o tome.

U intervjuu za jedan španski list on je objasnio da je iz ličnog, fudbalskog iskustva "namirisao" da stvari u ekipi nisu bile dobre i tako izazvao oštru reakciju nikog drugog do Lionela Mesija.
 

"Pod Valverdeom nisu svi igrači bili zadovoljni intenzitetom rada. Pričali smo sa Mesijem i ideja je bila da produžimo njegov ugovor. Optimističan sam što se tiče toga, jer imamo najboljeg igrača na svetu. Mislim da je Leo Mesi veoma srećan ovde i uskoro ćemo se dogovoriti", rekao je Francuz.

Potom se vratio situaciji sa Valverdeom...

"Doneli smo odluku da smenimo Valverdea posle 'El Klasika'. Problem nisu bili rezultati, već interne stvari. Mnogi igrači nisu bili zadovoljni Valverdeom i neki od njih nisu trenirali ozbiljno. Ponavljam, imali smo problem. Čak iako je Valverdeov odnos sa svlačionicom bio dobar, kao bivši igrač mogu da namirišem da je nešto bilo pogrešno. Rekao sam klubu šta mislim i da odluka mora biti donesena", dodao je Francuz, koji je sa Mesijem igrao šest godina, od 2007. do 2013.

Kapiten ekipe pročitao je taj intervju i uradio neočekivanu stvar - oglasio se na Instagramu i poslao poruku Abidalu, iako nije naveo njegovo ime.

"Iskreno, ne volim da radim ove stvari, ali mislim da bi svako trebalo da bude odgovor za svoje zadatke i da brine o svojim odlukama", počeo je Argentinac.

"Igrači su zaduženi za ono što se događa na terenu i takođe smo prvi koje treba kritikovati kada nismo dobri. Oni koji su zaduženi za oblast sportskog menadžmenta takođe moraju da znaju svoje odgovornosti i iznad svega da stanu iza odluka koje donose. Na kraju, kada govorimo o igračima, mislim da je potrebno da navodimo imena, jer u suprotnom to postaje prljavo. Stvari koje su rečene nisu tačne", dodao je Mesi.

Ova poruka će sigurno dopreti do nivoa kojima je uperena i ostaje da se vidi kako će uticati na Abidalovu situaciju, koja nije najbolja.

Francuz je bio pred otkazom jer nije rešio problem napadača, ali je ipak ostao uz podršku predsednika Đosepa Bertomeua.

Međutim, ko se Mesiju zameri...

Poslednje vesti

Poslednji video snimci