Vesti iz odbojke

Ludački rolerkoster, zaslužili smo petu utakmicu: Bojan Janić ponosan na Partizanovo sustizanje Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 12:28
Bojan janić, trener odbojakša Partizana, vodiće svoju ekipi i u petom meču finalne serije plej-ofa MN Press
Bojan janić, trener odbojakša Partizana, vodiće svoju ekipi i u petom meču finalne serije plej-ofa

Predvođeni raspucalim kapitenom Milijom Mrdakom, odbojkaši Partizana dobili su četvrtu utakmicu finalne serije plej-ofa Superlige Srbije i poništili vođstvo Crvene zvezde u pobedama, pa će šampion biti "izabran" u petom "večitom derbiju", ovog petka u dvorani na Banjici (19.00, TV Arena sport).  

Moglo je da pretegne i na stranu crveno-belih, jer su fantastični Dušan Nikolić i društvo znali da se vade iz problema, uvaljuju rivala u njih, sustižu i prestižu... da bi pali tek u petom setu vrhunske utakmice odigrane u Zemunu.  

"Imali smo fantastičnog Miliju Mrdaka. Ne znam koliko je imao poena sad ovako iz glave - ali verovatno previše. Ostali momci su bili gore-dole", rekao je posle pobede Janić. "Oni imaju konstantnog Duleta Nikolića koji je nerešiva enigma za nas. Naravno, igraju svi momci, svako ima neki kvalitet. Nestvaran rolerkoster, prvi set, pa drugi - ludački. Na kraju se završava sa ovim petim - gde mi vodimo 13:7, a dolazimo do 13:12. Na kraju smo pobedili i mislim da je najrealnije da se ode u petu utakmicu, posle svega prikazanog", smatra Partizanov trener Bojan Janić. 

Nekadašnji reprezentativac Srbije iskreno se divi i partiji protivnika, pre svega njegovoj mentalnoj čvrstini u upornosti. 

"Zvezdi moram da čestitam najiskrenije na svemu što radi. Ekipa koja je vođena jako od strane mog kolege Jevtića, koji je pravi vojnik. Ne padaju nikad, a ako padnu brzo se vrate. Svaka im čast... Mislim da smo zaslužili petu, pa jedva čekamo svi da krene. I mi i oni. Pa da vidimo... Ja duboko verujem u moje momke".

Reklo bi se da su crno-beli sada u psihološkoj prednosti, a rival u lošem momentumu pošto je od maltene gotovog napravio veresiju, ali mladi stručnjak misli potpuno drugačije. 

"Nema prednosti. Videli ste i u utorak veče. Trebalo je mi da izgubimo i prvi set, pa drugi, onda peti na kraju kad su nas stigli. Bila je strašna frka ko će šta da prođe. Ali, isčupali smo se. Nema psihološke prednosti, samo će odučiti veća želja", zaključio je Janić posle drugog trijumfa branioca titule. 

Superliga Srbije, finalna serija plej-ofa

Crvena zvezda - Partizan 3:0

Partizan - Crvena zvezda 1:3

Crvena zvezda - Partizan 2:3

Partizan - Crvena zvezda 3:2

majstorica, 26. april

Crvena zvezda - Partizan 19.00 

 

Cup tree provided by Sofascore