Vesti iz odbojke

Crvena zvezda igra šampionsku odbojku: Partizan ostao bez titule u majstorici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 20:32
odbojkaši Crvene zvezde i Partizana u meču za titulu, koja je pripala crveno-belima MN Press
odbojkaši Crvene zvezde i Partizana u meču za titulu, koja je pripala crveno-belima

Odbojkaši Crvene zvezde novi su šampioni Srbije, pošto su u večerašnjoj majstorici neočekivano ubedljivo, ali potpuno zasluženo pobedili Partizan i svrgnuli ga sa trona Superlige Srbije - 3:0 (25:23, 25:18, 25:18). 

Kao na početku finalne serije plej-ofa, za sve se mnogo više pitao osvajač prvog mesta u ligaškom delu prvenstva, od prve lopte ubačene u polje čvrsto rešen da stigne tamo gde crveno-belih nije bilo još od 2016. godine.

Veći deo uvodnog seta, izabranici Ivice Jevtića bili su u rezultatskom plusu, do četiri poena na radost publike na tribinama njihove dvorane na Banjici, da bi tek u samom finišu na kratko zastali, a rival to iskoristio da stekne prvu prednost (20:21). 

Međutim, to ih nije omelo u sprovođenju zacrtanog. Prosto, manje su grešili u oba faze igre, pa su očekivano napravili potreban iskorak ka šampionskoj žurci posle meča. U drugom setu bili su još stabilniji, precizniji, sigurniji i raznovrsniji.

Jesu dobar deo meča bili tu negde sa pulenima Bojana Janića, čak su gosti bili u plusu u jednom trenutku (11:12), da bi tada usledio surova reakcija Dušana Nikolića i društva. Nizali su poene kao na traci, pa su u tom magnovenju stigli do 21:14. 

Partizan je pokušavao da se uhvati za slamku spasa, ali nije imao dovoljno raspoloženih pojedinaca i dobitnih taktičkih kombinacija, pa je sve karte morao da baci na treći set. Za početak da promeni energiju i prepolovi minus.

Nije, ipak, mogao protiv sjajnog servisa domaćina i silnih asova sa druge strane mreže. Vodili su crno-beli nekoliko puta, poslednji put kada su imali 10:11, da bi opet potonuli pod naletom ekstremno motivisanog i, u ovom trenutku, očigledno kvalitetnijeg takmaca.

Zvezda je za kratko vreme napravila dve ključne poenterske serije - prvo do 13:11, a onda i za 17:13 - pa je već tada bilo jasno ko će večeras ispijati slavljenički šampanjac. 

Otvaranje je moglo da počne već pri rezultatu 22:17, samo je bilo pitanje kome će pripasti čast da poslednjim poenom svrgne krunu večitom rivalu. Prvu od sedam meč lopti iskoristio je Stefanović. I doneo 13. šampionski naslov klubu., dok je Partizan ostao na 12 najvrednijih trofeja u domaćoj odbojci. 

Dušan Nikolić, inače proglašen za najkorisnijeg igrača finalne serije, bio je najbolji sa 10 poena, Ahmed Omar je upisao osam, a Dušan Lopur i Aleksandar Stefanović po četiri. U poraženom timu Milija Mrdak je zabeležio 10 poena, Luka Tadić devet, a Stefan Janković sedam.

Finale plej-ofa za odbojkaše

Crvena zvezda - Partizan 3:0

Partizan - Crvena zvezda 1:3

Crvena zvezda - Partizan 2:3

Partizan - Crvena zvezda 3:2 

Crvena zvezda - Partizan 3:0 

 

Cup tree provided by Sofascore