UEFA Liga šampiona

Anćeloti miran: Mi smo Real, želimo finale UEFA Lige šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 19:34
Karlo Anćeloti Tanjug/AP Photo/Jose Breton
Karlo Anćeloti

Madrid je na nogama, posle Realovog osvajanje 36. titule prvaka Španije, navijači očekuju da sutra ekipa protiv Bajerna (21.00, TV Arena 1 Premium) obezbedi plasman u finale UEFA Lige šampiona. Kada "kralj" stigne u borbu za krunu, u poslednjih devet navrata znao je samo za trijumf.

Real želi 18. finale UEFA Lige šampiona, od 1981. godine nisu ga izgubili, u poslednjih 10 godina osvojili su pet titula! Iz Minhena su doneli 2:2, odluka pada na "Santijago Bernabeu" i svi veruju u hepiend.

"Uvek imam dosta vere u ekipu jer, mi smo Real Madrid. Vodim najbolju ekipu na svetu, tim je igrao izvanredno ove sezone. Real Madrid i Bajern su dve vrlo slične ekipe, zato respektujemo našeg sutrašnjeg protivnika. Igrali su bolje u prvom meču. Moramo dati sve od sebe sutra jer imamo šansu da se plasiramo u novo finale. Znamo da će biti teško ali smo vrlo motivisani", rekao je Karlo Anćeloti na konferenciji za medije uoči utakmice.

Bajern će imati na raspolaganju Matijasa De Lihta, Liroja Sanea i Džamala Musijalu. Real nema problema, ali Anćeloti ne menja plan - na golu neće ostati oporavljeni Tibo Kurtoa.

"Lunin će braniti sutra. Kurtoi treba još vremena da dostigne najbolju formu. Igrao je protiv Kadiza jer je trenirao veoma dobro i odigrao je odličnu utakmicu, pokazavši sigurnost i samopouzdanje. Ali još uvek nije dostigao svoj najbolji nivo".

 

 

Svestan je iskustva protivnika.

"Bajern ima igrače sa ogromnim iskustvom, koji odlično poznaju karakter ove ekipe, poput Nojera, Milera, Kimiha... Ako bude produžetaka - igraćemo produžetke".

I Madriđani u svojim redovima imaju veliki broj iskusnih igrača, pre svih Tonija Krosa i Luku Modrića, ali vrši se kroz sezonu i smena generacija. 

"Ostaje deo ekipe koja je zajedno od 2014. godine. Tranzicija je u ovom periodu veoma dobro vođena. Lideri su i dalje Kros, Modrić, Načo, Karvahal, Lukas Vaskez... Oni upravljaju ovom tranzicijom, a mladi ljudi odlično uče od njih kako da se ponašaju u Real Madridu".

 

 

Real je u subotu osigurao titulu u španskom prvenstvu ali vremena za slavlje nije bilo mnogo.

"U subotu smo bili srećni što smo osvojili domaće prvenstvo, ali morali smo da kontrolišemo radost jer smo se spremali za ovaj duel. Liga je na čekanju i u četvrtak ćemo razmišljati kako ćemo je proslaviti." rekao je Ančeloti.