Serija A

Lazović udaljio "violu" od Evrope; Empoli i Frozinone odigrali "protiv sebe"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 17:02
Darko Lazović u dresu Verone Tanjug/Stefano Nicoli/LaPresse via AP
Darko Lazović u dresu Verone

Fudbaleri Verone uspeli su da odnesu pobedu na svom terenu rezultatom 2:1 nad Fiorentinom u meču 35. kola italijanskog šampionata. Žuto-plavi ovim trijumfom udaljili tim iz Firence od mesta u Evropi naredne sezone. 

Golove za domaći tim postigli su srpski reprezentativac Darko Lazović (13'P) i Tijani Noslin (59'), dok je strelac "viole" bio Gaetano Kastrovili (42'). 

Verona se pokazala kao bolji tim danas i tako je i započela meč. Već u 12. minutu je potonji strelac, Noslin, uspeo da iskoristi miskomunikaciju između Luke Ranierija i golmana Fiorentine, i primora Olivera Kristensena da nesmotrenim uklizavanjem napravi prekršaj u kaznenom prostoru. 

Darko Lazović je uzeo loptu u svoje ruke i prilično lako doneo prednost svom timu. Fiorentina se tada otvorila, što je ostavilo prostora za napadače Verone da kreiraju sebi šanse, tako da je Boncoli mogao da duplira prednost samo dva minuta kasnije. 

Ipak, poravnanje je došlo u smiraj prvog dela igre. Kastrovili je levom nogom naleteo na loptu u kaznenom prostoru i zakucao je u mrežu Lorenca Montipa. 

Početak drugog poluvremena je obeležiolo tihovanje, koje je u 59. minutu prekinuo Noslin. Nikola Milenković je pokušao da izbacio loptu iz šesnesterca, ali nije video napadača Verone koji je se iz sve snage zaleteo i raspalio po lopti. Golman Fjorentine nije imao nikakve šanse. 

"Viola" je do kraja pravila pritisak, ali nije usela da uradi ništa konkretno do kraja. Poslednju priliku imao je Nzola u 83. minutu, ali je volejem iz kaznenog prebacio loptu preko prečke. 

Fjorentina je sada osmoplasirana sa 50 poena, dok je Verona 14. sa 34 poena.

Na utakmici koja je počela u istovreme, Frozinone je remizirao sa Empolijem. Ovakav ishod nije pomogao nijednom od dva tima, s obzirom da se oba nalaze u borbi za opstanak, te će sada Udineze imati priliku da nekoga smesti u zonu ispadanja eventualnom pobedom protiv Napolija. 

Frozinone je sada 16. dok sa 32 boda, dok njihov današnji protivnik ležio ispod sa istim brojem poena. 

Serija A, 35. kolo

Petak

Torino - Bolonja 0:0

Subota

Monca - Lacio 2:2 (0:1)
/Đurić 73, 90+2 - Imobile 11, Vesino 83/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)
/Lorijente 20/

Nedelja

Kaljari - Leće 1:1 (1:0)
/Mina 26 - Krstović 84/

Empoli - Frozinone 0:0 
Verona - Fiorentina 2:1 (1:1)
Milan - Đenova 18.00 (AP2)
Roma - Juventus 20.45 (AP2)

Ponedeljak

Salernitana - Atalanta 18.00 (AP1)
Udineze - Napoli 20.45 (AP2)  

 

Standings provided by Sofascore