Evroliga

Uzalud dobra partija Marinkovića: Real ponovo bolji od Baskonije u Madridu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 22:59
Košarkaši Real Madrida proslavljaju pobedu protiv Baskonije u četvrtfinalu Evrolige. Guliver/Cordon Press
Košarkaši Real Madrida proslavljaju pobedu protiv Baskonije u četvrtfinalu Evrolige.

Košarkaši Real Madrida bez većih problema savladali su Baskoniju i u drugoj utakmici četvrtfinalne serije Evrolige i sada ih samo jedna pobeda deli od plasmana u narednu rundu takmičenja - 101: 90 (23:21, 23:19, 28:23, 27:27).

Iako je tim Duška Ivanovića imao dvocifreni zaostatak većim delom susreta, španska ekipa konstantno se vraćala u meč na krilima visokih procenata šuta za tri poena (47 odsto), ali joj je ipak ponestalo snage u poslednjoj četvrtini.

Kada je bilo najpotrebnije, Madriđani su odigrali tačno onako kako se i očekuje od lidera Evrolige. Pametno, staloženo, bez oscilacija u napadu, pa se pitanje pobednika više nije ni postavljalo od početka odlučujuće deonice, kada je Real napravio 11:0 seriju u režiji Deka, Ljulja i Rodrigeza.

 

 

U samom finišu Baskonija je opet pronašla kakav-takav ritam, ali je sve to bilo nedovoljno da se anulira zaostatak od 23 poena koliko je bilo sredinom poslednje četvrtine (93:70).

Real Madrid imao je veliki broj dvocifrenih igrača, što iz startne postave, što sa klupe, a listu strelaca predvodio je Fakundo Kampaco sa 27 poena, dok je najefikasniji u poraženom sastavu bio Vanja Marinković sa 20 poena.

Treća utakmica ove serije na programu je 1. maja u Španiji.
 

 

Cup tree provided by Sofascore