Premijer liga

Trka za titulu u Premijer ligi: Siti ima bod i meč manje, Arsenal šest golova više

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 11:03
Deklan Rajs se nada nekom kiksu Sitija Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Deklan Rajs se nada nekom kiksu Sitija

U top pet liga Evrope šampionska trka nije rešena samo u Engleskoj Premijer ligi gde se za naslov bore Arsenal i Mančester siti. Inter je prošao prvi kroz cilj u Seriji A, Bajer iz Leverkuzena u Bundesligi, PSŽ u Ligi 1, a Real Madrid juče u Primeri La Ligi. Ostaje najjača evropska liga i trka udvoje koja će se izvesno rešiti tek 19. maja.

Arsenal je odigrao 36 mečeva, ima 83 boda i gol razliku 88:28 (+60), dok Mančester siti ima bod manje, meč manje i slabiju gol razliku 87:33 (+54), koja odlučuje ukoliko dve ekipe budu na kraju imali isti broj bodova.

Za sada je Arsenal u prednosti iako su im preostala samo još dva meča, na "Old Trafordu" protiv Junajteda i na "Emiratima" protiv Evertona. Moraće da igraju i na pobede i za što bolju gol razliku. Na 16 susreta u 2024. godini, ekipa Mikela Artete ostvarila je 14 pobeda, remi i poraz od Aston Vile na "Emiratima" koji nije, kako se očekivalo, uzdrmao tim, jer su posle toga četiri puta slavili uz gol razliku 13:2.

"Siti je neverovatan tim. Iz iskustva znamo da moramo da imamo perfektnu sezonu, skoro bez greške, ako želimo da se okitimo titulom. Imam veliki respekt prema Gvardiolinom timu za sve što su uradili u prethodne četiri sezone. Nama ostaje da osvojimo šest bodova i molimo se da se nešto okrene na našu stranu", istakao je Deklan Rajs, igrač Arsenala.

Ko s kim do kraja

Arsenal (83)
12. maj Mančester j (g)
19. maj Everton (d)

Mančester siti (82)
11. maj Fulam (g)
14. maj Totenhem (g)
19. maj Vest Hem (d)

Mančester siti ne zna za poraz u 2024. godini, na 20 mečeva Premijer lige od poraza protiv Aston Vile u decembru prošle godine upisao je 16 pobeda i samo četiri poraza. Ekipa Pepa Gvardiole je već dokazano najbolji finišer, osvojila je tri poslednje titule (ukupno devet u istoriji) i želi četvrtu zaredom i jubilarnu 10.

Međutim, neće imati lak posao jer im za sigurnu odbranu titule trebaju sve tri pobede, dve na gostovanjima u Londonu, Fulamu i Totenhemu i za kraj na Etihadu protiv trećeg kluba iz glavnog grada Vest Hema.

"Ne smemo da računamo na gol razliku. Moramo da osvojimo devet bodova do kraja. Moramo da dođemo u situaciju da dočekamo Vest Hem i osvojimo četvrtu uzastopnu titulu", istakao je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Englezi se šale, pa kažu da Arsenal kuje titulu u Mančesteru, a Siti u Londonu. OStaje da se vidi hoće li Arsenal doći do 14. titule, a prve posle 20 godina (2003/04) ili će Siti potvrditi dominaciju četvrtom uzastopnom i 10. u istoriji.

 

Пласман обезедио Sofascore