Evroliga

Braun razmontirao Duškovu Baskoniju i odveo Makabi u plej-of Evrolige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 20:48
Košarkaš Makabija Lorenco Braun MN Press
Košarkaš Makabija Lorenco Braun

Košarkaši Makabija pobedili su Baskoniju 113:85 (28:15, 27:21, 31:25, 27:24) u prvoj rundi plej-ina i time bezecovali mesto u Top 8 fazi Evroplige, gde će kao sedmoplasirani tim tabele odmeriti snage sa Panatinaikosom na startu plej-ofa. 

Sa druge strane, ekipi Duška Ivanovića ostala je još jedna šansa da se domognu završnice takmičenja, a za takav scenario biće im potreban trijumf protiv pobednika duela Efes - Bolonja, koji je počeo u nešto kasnijem terminu.

Utakmica koja se zbog bezbednosnih razloga odigrala u beogradskoj Areni, protekla je u potpunoj inicijativi izraelskog tima. Temelje ubedljive pobede Makabi je postavio već u prvoj četvrtini, kada je u režiji Lorenca Brauna i Vejda Boldvina stekao pristojnih 28:15, da bi nastavak utakmice prošao u sličnom ritmu.

Naturalizovani Španac bio je nerešiva engima za Baskoniju sa distance (7/8), solidne procente šuta imao je i za dva poena (4/7), da bi susret završio sa 29 poena, uz pet skokova i isto toliko asistencija. 

Baskonija je imala periode dobre igre tokom druge i treće četvrtine. Utisak je da je možda mogla više da napada reket i šansu za poene potraži sa linije penala. Ali je i to pitanje da li bi išta promenilo, budući da je španski tim, uz dosta manji broj raspoloženih košarkaša imao i znatno više izgubljenih lopti (12) od rivala.

Na kraju, ubedljiva i zaslužena pobeda ekipe iz Tel-Aviva, koja će u prvoj rundi plej-ofa igrati protiv Panatinaikosa na tri pobede, a prednost domaćeg terena, jasno, pripašće Atinjanima.