Evroliga

Plej-in Evrolige: Baskonija stiže u Beograd, Efes dočekuje Virtus

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.04.2024 13:31
Košarkaš Baskonije, Markus Hauard Guliver/Michele Nucci IPA Sport
Košarkaš Baskonije, Markus Hauard

Ligaški deo Evrolige je završen i ove godine nećemo imati srpskog predstavnika u plej-ofu, ali će se elitno košarkaško takmičenje igrati u Beogradu. Raspored daljeg toka takmičenja je već poznat, ali nisu svi učesnici. Četiri tima će u okviru plej-in mečeva pokušati da zarade svoje mestu među osam najboljih klubova.

Duel Makabija i Baskonije će doneti i protivnika Panatinaikosu u plej-ofu. Ekipa iz Tel Aviva je završila ligaški deo na sedmoj poziciji, što znači da će biti domaćin osmoplasiranoj četi Duška Ivanovića. Kako je Grčki klub završio na drugom mestu, njihov rival će biti pobednik ove utakmice.

 

 

 

Anadolu Efes je furiozno završio ligaški deo Evrolige i nakon slabijeg početka stigao do devete pozicije. To im je donelo šansu da protiv Virtus iz Bolonje na domaćem terenu igraju za plasman u plej-of.

Treba napomenuti da pobednika između turske i italijanske ekipe čeka još jedan meč nakon toga. Plej-in je tako osmišljen da poraženi iz duela Makabija i Baskonije, ima šansu za popravni protiv pobednika na utakmici Efesa i Virtusa.

Dakle bolji u meču Makabija i Baskonije ide na Panatinaikos u plej-ofu. Poraženi čeka pobednika iz utakmice Efesa i Virtusa, a onaj koji trijumfuju u tom duelu će u plej-ofu ići na Real Madrid.

 

Cup tree provided by Sofascore