Serija A

Serija "A" na Areni: Bitka Rome i Juventusa na Olimpiku za Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 07:27
Slavlje igrača Rome AS Roma
Slavlje igrača Rome

Rimski Olimpiko biće na nogama večeras jer Roma bije jednu od četiri presudne bitke za ostanak na petom mestu i plasmanu u UEFA Ligu šampiona. A, rival je Juventus u derbiju 35. kola Serije A (20.45, TV Arena 2 Premium), ekipa koja ne zna za trijumf u poslednje tri susreta, a kojoj je ovaj susret veoma bitan za očuvanje treće pozicije i elitnom evropskom takmičenju posle godine pauze zbog suspenzije.

Rimljani su popili dve gorke pilule na Olimpiku od "farmnaceuta" iz Bajera, nade u plasman u finale UEFA Lige Evrope su jako tanke pred revanš u četvrtak protiv jedinog neporaženog tima u Evropi, pa je zato glavni fiokus na Seriji A. Trener De Rosi nema problema sa povredama igrača, vratio se na teren i Ejbraham, ali ima sa istrošenosti jer je duel protiv Bajera bio neverovatnoi intenzivan. Međutim, Juventus mora pasti ako Roma želi u elitu, bar kao prošle sezone kada je Manćini doneo minimalac.

Juventus je i dalje u krizi, u poslednjih 13 mečeva Serije A ostvario je samo dve pobede, uz četiri poraza i čak sedam remija, tri poslednja protiv Torina, Kaljarija i Milana. Nema golova Dušana Vlahovića, nema ni trijumfa "Stare Dame" kojoj tri boda donose i olakšanje i sigurnost da im neće umaći mesto u Ligi šampiona. 

Kuva u borbi za opstanak, a danas su u fokusu Kaljari, Emoli, Frosinone i Verona. Kaljari dočekuje Leće u "terminu za rani ručak" i kao voda čoveku u pustinji pogtrebna su im tri boda da sve ono što su uradili u poslednjih mesec dana ne padne u vodu. Tim Klaudija Ranijerija neće biti kompletan (Dosena, Jankto, Mankosu, Pavoleti, Viola), a neće ni gosti za koje igra Nikola Krstović (Banda, Dermaku, Kaba). Kaljari mora i protiv tradicije jer nisu pobedili Leće u Seriji A na svom terenu još od 2010 (3:2).

Empoli i Frosinone imaju direktan duel za opstanak. Njihovi mečevi su uvek atraktivni, nijedan u ovom veku nije bio završen bez golova. Kod domaćina neće biti Ćerija, Ebuehija, Valukijeviča, kod gostiju Lusuardija, Ojona, Turatija...

Najteži posao ima Verona koja ima imperativ pobede protiv Fiorentine. Nisu pobedili rivala od 2019. godine, a sa tri boda Darko Lazović i društvo mogli bi da naprave veliki iskorak ka opstanku. Fiorentina ima motiv da pokuša da se približi borbi za petu i špestu poziciju, tako da će u grad ljubavi doći sa mnogo motiva bez obzira što ih u četvrtak očekuje duel sa Brižom u Belgiji za plasman u finale UEFA Lige konferencija.

Serija A, 35. kolo

Petak

Torino - Bolonja 0:0

Subota

Monca - Lacio 2:2 (0:1)
/Đurić 73, 90+2 - Imobile 11, Vesino 83/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)
/Lorijente 20/

Nedelja

Kaljari - Leće 12.30 (AP1)
Empoli - Frozinone 15.00 (AS3)
Verona - Fiorentina 15.00 (AS2)
Milan - Đenova 18.00 (AP2)
Roma - Juventus 20.45 (AP2)

Ponedeljak

Salernitana - Atalanta 18.00 (AP1)
Udineze - Napoli 20.45 (AP2)

Пласман обезедио Sofascore