Superliga Srbije

Disciplinska komisija FSS pokrenula postupak protiv Crvene zvezde i Partizana, iz UEFA stigla nova prijava za klub iz Prve lige, suspendovan trener golmana Novog Pazara

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

25.04.2024 16:47
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana

Disciplinska komisija FSS na današnjoj sednici podnela je prijave protiv Crvene zvezde i Partizana. Domaćinu se stavlja na teret loša organizacija prvenstvenog duela sa crno-belima, a obe ekipe moraće da se izjasne i zbog prekomerne upotrebe pirotehničkih sredstava navijača na stadionu "Rajko Mitić". 

Predstavnici crveno i crno-belih imaće dovoljno vremena da se izjasne i pošalju izjave disciplincima, koji će o kaznama odlučivati posle praznika. Dodatno izjašnjavanje Crvene zvezde i Partizana zatraženo je i za kup utakmicu iz istih razloga, ako i Vojvodinu koja je u polufinalu gostovala u Kragujevcu. 

Na današnjoj sedinci disciplinci su izrekli kazne klubovima i za više od pet žutih kartona, pa će tako Radnički 1923, morati da plati 80.00 dinara, Radnik iz Surdulice i Voždovac po 60.00 dinara. 

Pomoćni trener Železničara, Milan Belić, kažnjen je sa jednom utakmicom suspenzije, odnosno zabrane sedenja na klupi Pančevaca, jer je dobio crveni karton protiv IMT-a. 

Suad Prtinac, trener golmana Novog Pazara zbog nasilnog ponašanja na utakmici sa Voždovcem suspendovan je do daljnjeg, a od njega je zatraženo i da se izjasni povodom incidenata na pomenutom meču. 

Oficir za integritet FSS, Bogdan Đurđević, na osnovu pisane informacije UEFA, a po članu 83. Disciplinskog pravilnika FSS podneo je prijavu protiv prvoiligaša FK Teksitilac, a zbog ugrožavanja integriteta utakmice protiv ekipe Mladost GAT, odigrane 8. aprila u Odžacima. 

Osim što su disciplinci pokrenuli postupak, zatraženo je i izjašnjenje pomenutog kluba.