NBA

Čeka nas paklen izazov, Mareja moramo odmarati: Trener Nagetsa pred okršaj sa Minesotom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2024 16:21
Majk Meloun pozdravlja Nikolu Jokića i Džamala Mareja Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Majk Meloun pozdravlja Nikolu Jokića i Džamala Mareja

Trener Denvera Majk Meloun govorio je na konferenciji za medije pred početak plej-of serije sa Minesotom. Podsetimo, borba za finale Zapadne konferencije između Nagetsa i Timbervulvsa počinje večeras u 01 čas iza ponoći, a njihov prvi okršaj iz Kolorada možete pratiti u direktnom prenosu na Areni 1 Premium.

Majk Meloun prvo se osvrnuo na povredu Džamala Mareja, koji je pod upitnikom za večerašnji susret zbog problema sa listom.

"Sa takvom povredom samo treba pametno. Povreda lista nije bezazlena stvar. Mareja ćemo odmarati i trudićemo se da ga ne opterećujemo između mečeva", rekao je Meloun.

Jasna je bila taktika Lejkersa kod čuvanja Nikole Jokića i Džamala Mareja, ali je ovo drugačija serija smatra trener Nagetsa.

"Lejkersi su izabrali da udvajaju na Nikoli Jokiću tokom čitave serije. Pokušavali su da drže Mareja pod kontrolom drugom postavom. Ovo će biti drugačija serija sada. Ako žele da stave dvojicu na ovog ko ima loptu, nastavićemo da tražimo onog ko ima otvoren šut."

Entoni Edvards najbolji je košarkaš Minesote i biće najveća pretnja po Nagetse.

"On je jako snažan i eksplozivan istovremeno. Nema slabosti u njihovoj igri. Sve počinje od tranzicije. On u proseku ima pet poena posle presečenih lopti. Jako je važno voditi računa o posedu lopte, vraćati se brzo u tranziciji, naterati Edvardsa da pred sobom vidi mnogo protivničkih igrača. To ga čini drugačijim. Nema sumnje da je sjajan igrač. Možete da pokušate da ga držite van ravnoteže, pogađaće iz teških pozicija. Može da uđe pod koš, da finišira, iznudi faul, da pogodi trojku velikom preciznošću. Čeka nas paklen izazov“, zaključio je šef stručnog štaba franšize iz Kolorada.

Denver i Minesota sastali su se četiri puta tokom regularnog dela sezone i oba tima ostvarila su po dve pobede i poraza.

Cup tree provided by Sofascore