Vesti iz rukometa

EHF Liga šampiona: Vezpremu gol prednosti pred revanš u Danskoj, Barselona ubedljiva u Parizu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2024 22:30
Rukometaš Barselone Dika Mem na utakmici sa Pari sen Žermenom u četvrtfinalu Lige šampiona Guliver/KevinDomas Panoramic
Rukometaš Barselone Dika Mem na utakmici sa Pari sen Žermenom u četvrtfinalu Lige šampiona

Odigrana su dva susreta četvrtfinala EHF Lige šampiona. Vezprem je na svom terenu savladao danski Aalborg, dok je Barselona u Parizu trijumfovala nad ekipom Pari sen Žermena.

Rukometaši mađarskog Vezprema su u triler završnici uspeli da pobede šampiona danske ekipu Aalborga. Minimalna prednost za mađarski tim nakon što je susret završen 32:31, pred revanš meč u Danskoj koji se igra za šest dana.

Najbolji strelac kod domaćih bio je Nedim Remili sa šest golova, dok su kod gostiju čak četiri igrača postigli po četiri pogodka. Viah, Hangaard, Antonsen i Arnoldesn su pogađali mrežu Vezprema.

 

 

U Francuskoj je takođe odigran uzbudljiv meč, nakon što su Parižani imali prednost u prvom poluvremenu (14:11), na kraju susreta rukometaši Barselone su ti koji su se radovali. Gosti su slavili 22:30 protiv PSŽ-a.

Pivot Kamil Sizpek bio je najefikasniji u redovima PSŽ-a sa sedam pogođenih golova, dok je ekipu Barselone predvodio Francuz Dika Mem sa istim brojem pogodaka.

Narednu sredu Barselona će na svom terenu protiv PSŽ-a pokušati da odbrani prednost iz prvog meča i tako se plasirati u polufinale EHF Lige šampiona.

 

Cup tree provided by Sofascore