Vesti iz rukometa

Momir Ilić i Dragan Pešmalbek žele sa Vespremom da pokvare planove Alborga i Mikela Hansena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2024 20:19
Dragan Pešmalbek je bio efikasan u dresu Vesprema MN Press
Dragan Pešmalbek je bio efikasan u dresu Vesprema

Telekom Vesprem je i u revanšu osmine finala pobedio Seged 39:32 (19:15), pa će u četvrtinalu rukometne EFH Lige šampiona igrati protiv danskog Alborga i Mikela Hansena. Sjajni Danac je potvrdio da završava karijeru, a ova sezona sa Alborgom će mu biti poslednja šansa da osvoiji EHF Ligu šampiona, jedini trofej koji mu nedostaje u prebogatoj karijeri.

Imao je tim trenera Momira Ilića sedam golova prednosti kiz prvog meča, ali ih to nije uljuljkalo. Ponovo su jako krenuli u meč, poveli 3:0, pa dozvioli rivalu da im priđe samo na gol manjkatokom prvog dela kojiu su dobili 19:15. Dragan Pešmalbek, srpski pivot ponovo je punio mrežu rivala, četiri puta se upisao u strelce u prvih 30 minuta, koliko i Valiupau.

 

 

Vesprem je u drugom delu samo održavao prednost ne dovodeći nijednog momenta pobedu u pitanje, s tim da je u finišu učinio trijumf još uverljivijim. Vailupau je bio najefikasniji kod pobednika sa osam pogodaka, Pešmalbek je dodao šest, Omar i Elison po četiri, a kod Segeda je nezadrživ bio Portugalac Soareš sa osam pogodaka.

PSŽ je pobedio i drugi put Vislu (34:33) i zakazao duel sa Barselonom.

Parovi četvrtifinala EHF Lige šampiona su: Kil - Monpelje, Alborg - Telekom Vesprem, Makdeburg - Kjelce i Barselona - PSŽ.