UEFA Liga Evrope

Ovo je istorijski uspeh Atalante: Trener tima iz Bergama presrećan nakon eliminacije Liverpula

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 09:41
Fudbaleri i navijači Atalante slave prolaz u polufinale Lige Evrope Guliver/AP Photo/Antonio Calanni
Fudbaleri i navijači Atalante slave prolaz u polufinale Lige Evrope

Trener fudbalera Atalante, Đanpjero Gasperini izjavio je da je njegov tim plasmanom u polufinale Lige Evrope ostvario istorijski rezultat, kao i da je ponosna na svoje igrače.

Atalanta je u četvrtak uveče na svom terenu poražena od Liverpula u revanš meču četvrtfinala Lige Evrope, ali je zbog ubedljivog trijumfa u prvom meču na "Enfildu" izborila plasman u polufinale ovog takmičenja.

"Bio je frenetičan meč. Uspeli smo da izdržimo jak tempo. U mojoj karijeri možda neće da bude trofeja, ali je ovaj rezultat vredan kao da smo osvojili pehar. Naravno da želimo da se borimo za trofej, ali za mene je uspeh kada vidim jedinstvo u timu", rekao je Gasperini.

 

 

Atalanta će u polufinalu Lige Evrope igrati protiv Olimpika iz Marseja, koji je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca eliminisao Benfiku, dok će s eu drugom polufinalu sastati Roma i Bajer iz Leverkuzena.

"Kada klub kao što je naš uspe da postigne rezultat koji je istorijski, onda moram to da smatram izuzetnim za moju karijeru, kao i grad Bergamo", dodao je trener Atalante.