Vesti iz fudbala

Branislav Nedimović, potpredsednik FSS: Želimo da se kandidujemo za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade 2027. godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 11:14
Branislav Nedimović, potpredsednik FSS MN Press
Branislav Nedimović, potpredsednik FSS

Najavio je juče predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić da će se finale Liga Evrope 2028. godine igrati u Beogradu na novom Nacionalnom stadionu, ali izgleda da će se Fudbalski savez Srbije, kandidovati za još jedno takmičenje.

Branislav Nedimović, potpredsednik FSS, najavio je da će se Srbija naći među kandidatima da organizuju Evropskog prvenstva za mlade reprezentacije 2027. 

Osim ova dva takmičenja, srpska kuća fudbala u budućnosti ima u planu i jednu veliku kandidaturu, ali u senorskoj konkurenciji.

"Fudbal je postao mnogo više od same igre na zeljenom polju. To je već ozbiljan biznis, stvar prestiža. Zahvalio bih se predsedniku Republike Aleksandru Vučiću, projekat kakav je Nacionalni stadion, bez pomoći države ne može. Ovo je grandiozan projetak. Svi koji su nekada prošli tuda znaju kakvo je tamo nekad bilo šipražje. Imali smo srne, ponekog zeca. Sve što je najbolje na svetu, biće inkorporirano u Surčinu. To je objekat koji će biti 54 metara visine i imaće 52.241 sedećih mesta. To je svemirski brod", istakao je Branislav Nedimović, potpredsednik FSS.

 

 

Radiće se ubrzano na izgradnji stadiona, a co projekat mora da bude gotov za oko dve godine.

"Radovi treba da se završe do kraja 2026. godine. Već su postignuti načelni dogovori između UEFA i državnog vrha da se igra finale Lige Evrope 2028. godine".

Osvrnuo se zatim Nedimović i na ono što FSS planira u budućnosti.
"Želimo zajedničku organizaciju sa još jednom zemljom iz komšiluka (Mađarska), a u pitanju je Evropsko prvenstvo za mlade, koje je na programu 2027. godine. Imamo ozbiljne konkurente, a tu je Turska, Belgija. Svi će se pitati kako ćemo izaći na kraj sa njima. Vruć krompir. Onaj koji sanja velike snove može da izađe na kraj sa tim".

Vratio se zatim na temu finala Lige Evrope, Branislav Nedimović.

"Pričao je predsednik sa Aleksandrom Čeferinom na tu temu. Obavljeni su ozbiljni razgovori na tu temu. Očekujem da se 2028. godine igra na ovom stadionu. Sad je sve na nama da to uradimo. Dve i po godine se čini kao dugačak period, ima tu dosta posla".

Evropsko prvenstvo u Nemačkoj se bliži, a Nedimović ne krije optimizam.

"Spremili smo se sa aspekta FSS. Obezbeđen je centar gde će biti odrađene pripreme, zakazane su utakmice. Logistički smo završili sve, ostalo je na selektoru i igračima. Cilj je plasman u narednu fazu takmičenja. Nažalost neću moći da idem u Nemačku, moraću da se bavim ovim terenima, ali ću uz ekrane pratiti", rekao je Nedimović.