UEFA Liga Evrope

Liga Evrope na TV Arena sport: Liverpul traži čudo protiv Atalante, Bajer želi da dokrajči Vest Hem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 10:22
detalj iz prvog meča Atalante i Liverpula, u kom su Italijani stekli veliku prednost za revanš Guliver/AP Photo/Jon Super
detalj iz prvog meča Atalante i Liverpula, u kom su Italijani stekli veliku prednost za revanš

Ovog utorka i srede dobili smo polufinalni kvartet Lige šampiona, a četvrtak je rezervisan za popunu Top četiri Lige Evrope, sa osam kandidata različite snage i mogućnosti u borbi za ostanak u drugom po jačini takmičenju Evropske fudbalske federacije. Većina pogleda biće, ipak, uprva u Bergamo, gde će Atalanta probati da sačuva veliki kapital sa "Enfilda", a Liverpul gledati da napravi novi veleobrt u svojoj slavnoj istoriji (21.00, TV Arena 2 Premium). 

Italijanski tim ostavio je svet bez teksta s 0:3 na terenu višestrukog šampiona Evrope, nanevši prvi domaćinski poraz "redsima" u sezoni, ne mareći za podatak da su isti u prethodnoj rundi LE spakovali 11 golova praškoj Sparti.

 

 

Izabrancii Jirgena Klopa toliko su se "ošašavili" od tog potopa da su par dana kasnije, porazom od "malog" Kristal Palasa, dodatno zakomplikovali svoju ulogu u trci za titlu praka engleske Premijer lige.

Što je bio prvi slučaj da veže dva poraza pred svojim navijačima, računajući sva takmičenja, još od 2017. godine. Pritom, nije uspeo da, tako ofanzivan, nijednom da ugura loptu preko gol linije protivnika.

U isto vreme, Atalanta je odigrala nerešeno sa Veronom i još više ugrozila izlazak u Ligu šampiona iz Serije A, pa ni ona nema potrebnu psihološku stabilnost i mir pred drugo sučeljavanje sa Liverpulom.

 

 

Uz to, zanimljivo će biti videti da li će Đan Pjero Gasperini posegnuti za defanzivnijom taktikom, odnosno čuvanje rezultata i traženje pogotka iz kontranapada, ili će prekaljeni stručnjak izabrati oprezno otvoren fudbal, tj. pokušati da još nekim pogotkom sasvim ugasi snove Ostrvljana. 

 

 

I drugi engleski predstavnik, Vest Hem, nalazi se u nebranom grožđu, jer zaostaje dva koraka za novopečenim prvakom Nemačke (0:2), Bajerom iz Leverkuzena, Roma ima sitno vođstvo u italijansko-italijanskom obračunu sa Romom (1:0), kao i portugalska Benfika protiv Marseja (2:1). 

UEFA Liga Evrope, revanši četvrtfinale

(1:0) Roma - Milan 21.00 (AP1)

(0:2) Vest Hem - Bajer L. 21.00 (AP3)

(1:2) Marsej - Benfika 21.00 (AS2)

(3:0) Atalanta - Liverpul 21.00 (AP2)

 

Cup tree provided by Sofascore