UEFA Liga konferencije

Liga konferencije na TV Arena Sport: Fiorentina čeka klub Briž, Olimpijakos gostuje na "Vila Parku"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2024 13:04
Fudbaleri Fiorentine Tanjug/Massimo Paolone/LaPresse via AP
Fudbaleri Fiorentine

Fudbaleri Fiorentine će dočekati Klub Briž od 21 čas (TV Arena sport 4) u prvoj utakmici polufinala Lige konferencije, dok će u drugom polufinalu u isto vreme Olimpijakos gostovati Aston Vili (TV Arena 2 Premium) u Birmingemu.

Klub iz Firence u poslednje vreme beleži dobre rezultate, ali su uprkos tome ostali bez jedne šanse za trofej. "Viola" je u polufinalu Kupa Italije poražena od Atalante i evropsko takmičenje je jedina prilika da izabranici Vićenca Italijana osvoje nešto u ovoj sezoni. Ipak, Fiorentina će u ovaj duel ući u dobrom raspoloženju jer su prethodnog vikenda slavili na domaćem terenu protiv Sasuola 5:1.

Sa druge strane i belgijski klub sa dobrom formom ulazi u dvomeč polufinala. Briž je vezao sedam uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima, od čega su dva bila protiv Paoka u četvrtfinalu Lige konferencije. Ipak, ono što može da brine izabranike Nikija Hejena jeste činjenica da je Briž bez pobede na poslednjih 11 mečeva sa italijanskim predstavnicima - četiri remija i sedam poraza.

 

 

Kada je u pitanju drugi polufinalni par, tu će Aston Vila tražiti plasman u prvo evropsko finale nakon 42 godine. "Lavovi" iz Birmingema su do sada odigrali šest mečeva na domaćem terenu u Ligi konferencije i svih šest puta su izašli kao pobednici. 

Olimpijakos je ima poprilično turbulentnu sezonu, a deluje da su konačno pronašli "mir" pod vođstvom trećeg trenera u takmičarskoj godini. Hoze Luis Medilibar se pridružio ekipi u februaru i predvodio ih je do polufinala. Iako Grci imaju izuzetno loš učinak protiv ekipa iz Engleske, na poslednjih osam mečeva su upisali tri pobede i to sve tri protiv Arsenala.

Oba polufinala UEFA Lige konferencija ćete moći da pratite u direktnom prenosu na TV Arena sport.

UEFA Liga konferencija, polufinale (prvi mečevi)

Aston Vila - Olimpijakos 21.00 (A2P)
Fiorentina - Klub Briž 21.00 (AS4)
Revanši 9. maj

Finale

29. maj - Atina

 

Cup tree provided by Sofascore