UEFA Liga konferencije

Beltran doneo Fiorentini novo finale Lige konferencije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 20:45
Fudbaleri Briža i Fiorentine Tanjug/AP Photo/Marco Bucco/LaPresse via AP
Fudbaleri Briža i Fiorentine

Firenca slavi Beltrana. Fiorentina će ponovo u finale Lige konferencije, ali početak meča u Belgiji, nije slutio na srećan kraj ekipe koju sa klupe predvodi Vićenco Italijano. 

Briž je čekao 48 godina na novo evropsko finale, Fiorentina je želela da ponovi uspeh iz prošle sezone, ali uz nadu da će konačan ishod biti drugačiji. I uspela je da napravi prvi korak do sna. 

Ekipa iz Firence došla je silno motivisana u Belgiju sa golom prednosti, međutim Briž je zašao u srž ekipe iz Italije i prvu šansu je pretvodio u pogodak. Kapiten Vanaken je odlično centrirao sa leve strane, ostao je sam De Kajper, samo je podmetnuo glavu i smestio loptu iza leđa Teraćana. 

Šansu da dođe do izjednačenja imala je Fiorentina u 23. minutu. Gonzalez je primio pas u šesnaestercu, namestio se na šut i opalio iz sve snage po sredini gola. Na njegovu nesreću, Simon Mignolet je to dobro intervenisao.

Do kraja prvog dela igre, Kaume je pogodio prečku u 35. minutu, a malo je nedostajalo da se u strelce upiše i šest minuta kasnije, ali i ova lopta je završila iza gola Briža. 

Nastavak utakmice doneo je nešto bolju igru Fiorentine. Biragi je u 74. minutu pokušao iz slobodnog udarca, ali je umseto mreže zatresao prečku, dok je Kaume minut kasnije loptu poslao u desnu stativu.

Inicijativa se timu iz Firence isplatila pet minuta pre kraja meča. Mekele je grubo startovao nad Nzolom u šesnaestercu, sudija je odmah pokazao na belu tačku, a Beltran je bio siguran realizator za 1:1 i prolazak u finale.  

Do kraja meča, odličnu šansu je propustio Nzola u trećem minutu nadoknade, dok je šut kapitena Briža, Vanakena u poslednjoj sekiundi "skinuo" golman Terećano. 

 

 

UEFA Liga konferencija, polufinale

Sreda

(2:3) Briž - Fiorentina 1:1 (1:0)
/De Kajper 20 - Beltran 85 pen/

Četvrtak

(4:2) Olimpijakos - Aston Vila 21.00 (AP2)

 

Cup tree provided by Sofascore