UEFA Liga Evrope

Neostvarena želja: Klop sa Liverpulom osvojio svako takmičenje u kojem je nastupao, izuzev Lige Evrope

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.04.2024 09:11
Jirgen Klop Guliver/AP Photo/Antonio Calanni
Jirgen Klop

Nemački stručnjak Jirgen Klop u četvrtak uveče poslednji je put u karijri sa klupe predvodio engleski Liverul u nekoj evropskoj utakmici i ostvario je "pirovu pobedu".

Tim sa "Enfilda" jeste slavio u revanš meču četvrtfinala Lige Evrope protiv Atalante u Bergamu, ali je odlazećem šefu stručnog štaba nekadašnjeg šampiona Erope "glave došao" poraz od člana Serije A na svom terenu prošle nedelje.

Harizmatični stručnjak je tako ostao bez prilike da osvoji jedini pehar koji mu nedostaje od kada je došao u Liverpul, budući da je sa "redsima" uspeo da trijumfuje u svakom drugom takmičenju u kojem je nastupao.

 

 

On je od dolaska u Englesku osvojo osam trofeja od kojih su najznačajniji onaj u Ligi šampiona i Premijer ligi, zatim slede FA kup, Liga kup, Superkup Engleske, UEFA Superkup i FIFA Svetsko prvenstvo za klubove.

Jirgen Klop je još ranije najavio da će mu ovo biti poslednja sezona na klupi Liverpula, a do odlaska sa te funkcije ostalo je da se odigra još šest utakmica u okviru Premijer lige u kojima će "redsi" pokušati da osvoje šampionsku titulu.

Oni trenutno zauzimaju treću poziciju na tabeli sa 71 osvojenim bodom koliko ima i drugoplasirani Arsenal, dok je na čelu Mančester siti sa dva boda više.