Premijer liga

Nije moje da sudim, ali Slot mi zvuči kao dobro rešenje: Jirgen Klop ceni potencijalnog naslednika ioz Holandije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.04.2024 15:30
Jirgen Klop, trener Liverpula, hvali Holanđanina Guliver
Jirgen Klop, trener Liverpula, hvali Holanđanina

Od trenutka kada je Jirgen Klop video porukom šokirao fudbalski svet, a pre svega navijače Liverpula, traju nagađanja o tome ko će harizmatičnog Nemca zameniti na klupi "crvenih", kada na kraju sezone održi obećanje i povuče se iz kluba sa "Enfilda", ali i engleskog fudbala uopšte. Poslednjih dana iskristalisalo se ime Arnea Slota.

Što se tiče Klopa njegov kolega iz Holandije bio bi dobro rešenje na klupi višestrukog šampiona Evrope, kom je baš on vratio kontinentalnu krunu i vodio ga do, predugo čekane, titule ostrvskog prvaka. 

"Samo da razjasnim, nisam uključen u proces izbora novog trenera. Ipak, mnogo mi se sviđa ukoliko je Slot taj. On želi da preuzme posao. Sviđa mi se način na koji njegov tim igra fudbal. Sve što čujem o njemu kao momku, je da je dobar. Neki ljudi koje poznajem ga znaju i imaju samo reči hvale na njegov račun što mi se veoma sviđa. Radujem se zbog kluba ukoliko je on rešenje. Nije na meni da sudim o ovim stvarima, ali sve zvuči vrlo dobro", rekao je Klop uz napomenut da je vođenje Liverpula "najbolji posao na svetu". 

Klop je jako želeo da se oproasti još jednim trofejem PRL, ali je Liverpul u poslednjih par kola sam sebe sapleo u trci sa Arsenalom i Mančester sitijem. I teško da može do cilja. 

"Izgubio sam mnogo utakmica u životu, ali je protiv Evertona bilo je posebno što nismo bili prisutni. Gledate Arsenal i Siti kako igraju veoma ofanzivan fudbal i beleže dobre rezultate. Mi smo stigli tu gde smo upravo jer smo takođe igrali pozitivan fudbal, što nije bio slučaj ovaj put. Krivim sebe 100 posto jer nismo bili raspoloženi. Izgubili smo skoro sve odlučujuće bitke i to je veoma loše".

Naravano, nije u Nemčevoj šampionskoj prirodi da odustane dokle god postoji teoretska šansa za uspeh. 

"Imamo šanse, ali se osećam kao da pokušavamo da uhvatimo korak sa nečim. Pokušaću sve što mogu da ponovo igramo naš fudbal jer to nije bilo moguće u prošloj utakmici. Ne verujem da još osećaju da smo im blizu. Prilično sam siguran da Arsenal i Siti trku sada vide kao dvoboj, moraju da kažu nešto drugo javno, ali ne očekujem da će izgubiti dve utakmice. Nisam spreman da odustanem i mahnem belom zastavom pred poslednje četiri utakmice kao trener Liverpula", tvrdi Klop. 

Standings provided by Sofascore