UEFA Liga šampiona

Loše vesti za Zvezdu iz Ukrajine i Hrvatske: Teško do direktnog plasmana u Ligu šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2024 14:20
Fudbaleri Crvene zvezde MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde nedavno su proslavili novu šampionsku titulu i do kraja Superlige Srbije ostaje još samo da formalno odrade posao, jer više niko ni teoretski ne može da ih ugrozi. Ta činjenica, međutim, ne znači da je za crveno-bele takmičarska sezona završena, jer ih očekuje finale Kupa Srbije sa Vojvodinom u Loznici.

Do utakmice sa "lalama" Zvezda će i te kako pratiti dešavanja u evropskom fudbalu, jer joj upravo od njih zavisi da li će i sledeće sezone preskočiti kvalifikacije i biti direktan učesnik grupne faze Lige šampiona.

Kako trenutno stvari stoje – teško.

Naime, Liga šampiona će od sezone 2024/2025 imati novi format kada su kvalifikacije u pitanju, a po njemu jedno mesto direktno u grupnoj fazi dobiće klub koji ima najveći koeficijent.

 

 

Šampion Srbije ima 40,000 bodova i ne tako davno činilo se da se situacija u evropskim ligama odvija po ukusu ekipe Vladana Milojevića. Ipak, za vikend se dosta toga promenilo, pre svega zbog toga što Šahtjor sa 60,000 bodova i Dinamo Zagreb sa 50,000 imaju sada znatno veće šanse da osvoje titule i budu ispred crveno-belih. "Rudari" iz Donjecka imaju četiri boda prednosti i veliku priliku da osvoje titulu, a ona će biti i potvrđena ako u narednom kolu kao formalni domaćini pobede jedinog konkurenta Dinamo iz Kijeva.

U Hrvatskoj se ne tako davno činilo da će Rijeka osvojiti titulu, ali je izgubila dve utakmice uzastopno i sada "modri" imaju otvoren put ka tronu, a on je još lakši zbog činjenice da je Dinamo u nedelju posle preokreta na "Rujevici" pobedio upravo Rijeku (2:1) i tri kola pre kraja stekao četiri boda prednosti.