UEFA Liga Evrope

(VIDEO) Liga Evrope: Roma bolja od Milana i u revanšu, Atalanta i Leverkuzen takođe u polufinalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2024 23:03
Fudbaleri Atalante i Liverpula Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
Fudbaleri Atalante i Liverpula

Posle teškog poraza na "Enfildu", Liverpul je stigao u Bergamo sa ciljem da nadoknadi tri gola minusa iz prvog meča, ali uprkos boljoj igri u refanšu, nije uspeo da izbori plasman u polufinale Lige Evrope. Atalanta je izgubila minimalnim rezultatom i zahvaljujući pre svega čvrstoj odbrani, obezbedila mesto među četiri najbolje ekipe u drugom po jačini evropskom takmičenju - 0:1 (0:1).

Susret u Bergamu nije mogao bolje da počne po "redse", koji su golom Salaha iz penala, došli do vođstva u ranoj fazi meča. Ipak, uprkos nadanjima gostujućih navijača, nije bilo jače ofanzive ekipe Jirgena Klopa u nastavku meča.

Liverpul jeste bio taj koji je imao konce igre u svojim rukama, ali stekao se utisak da je nemačkom stručnjaku Premijer liga ipak bitnija u ovim trenucima, što se videlo po njegovim izmenama u drugom poluvremenu. Sa druge strane, Atalanta je čuvala vođstvo sa "Ostrva" i ponekad kretala u ofanzivu kada bi joj se za to ukazala šansa. A, nije da ih nije bilo...

Kompajners se u nekoliko navrata našao u izglenim prilikama, u prvom poluvremenu je postigao i gol koji je ubrzo poništen zbog ofsajda. Liverpul je uglavnom pretio preko Salaha. Egipćanin je takođe imao nekoliko dobrih šansi, najozbiljnija bila je u finišu poluvremena, kada se našao "oči u oči" sa golmanom Atalante i ko zna kakav bi tok meča bio da se i tada upisao u strelce.

Nastavak susreta protekao je u mirnijim vodama. Delovalo je da se engleski tim previše istrošio u prvih 45 minuta. Sa druge strane, Atalanta je držala neki tempo koji je više njoj odgovarao, okrenula se defanzivi i na kraju uspela da odbrani rezultat sa "Enfilda" od protekle nedelje.
 

 

U drugoj utakmici večeri sastali su se Roma i Milan na "Olimpiku", a mesto u polufinalu obezbedila je ekipa Danijela De Rosija - 2:1 (2:0). "Rosoneri" stigli su u prestonicu posle minimalnog poraza na "San Siru", ali nisu uspeli da nadigraju "vučicu" iako su imali igrača više na terenu od 31. minuta.

Roma je od starta ušla angažovano u meč i na krilima Manćinija i Dibale, već u 22. minutu stekla dva gola prednosti. "Rosoneri" bili su u potpunom "nokdaunu", ali se situacija koliko-toliko popravila za goste, kada je Čelik zbog pomalo diskutabilnog faula, dobio creni karton u 31. minutu. 

To je bio znak da Milan krene u potpunu ofanzivu, ali brojčanu prednost nije uspeo da iskoristi i bezecuje mesto u završnici takmičenja. Loftus-Čik imao je zapaženu rolu u prvom poluvremenu, kada se u nekoliko navrata našao u izglednim šansama. U 20. minutu je pogodio i prečku. Pulišić i Žiru takođe su pretili u prvih 45 minuta, ali nikako nisu uspevali da probiju bedem "vučice".

Drugi deo utakmice takođe je bio dinamičan. Videli smo prilike na obe strane, Jović se dva puta našao u izglednim prilikama, ali je mlako šutirao u obe situacije. Sa druge strane, ni Roma nije bila bez šansi, umela je da zapreti iz kontri, a najveće prilike propustili su Ejbraham i Spinacola sredinom poluvremena.

Sam finiš susreta doneo nam je najviše uzbuđenja, naročito posle pogotka Gabije u 85. minutu, ali je buđenje gostiju, došlo poprilično kasno. Uprkos ofanzivi "rosonera" i pokušaja Lea, Čukvueza, rezultat se više nije menjao, a Roma je potpuno zasluženo prošla u dalji krug takmičenja.


Što se tiče susreta Vest Hema i Leverkuzena koji se odigrao u Londonu, on je završen rezultatom 1:1 (1:0) nakon što su "čekićari" vodili sve do 89. minuta, ali je golom Frimponga, novi šampion Nemačke ponovo po ko zna koji put ove sezone u završnici utakmice ostao neporažen.

Podsetimo, prvi meč u Leverkuzenu završen je pobedom ekipe Ćabija Alonsa 2:0, pa će se nemački tim u finišu sezone
boriti i za trofej Lige Evrope.
 

 

UEFA Liga Evrope, revanši četvrtfinale

(1:0) Roma - Milan 2:1 (2:0)
/Manćini 12, Dibala 22 - Gabija 85/

(0:2) Vest Hem - Bajer L. 1:1 (1:0)
/Antonio 13 - Frimpong 89/

(3:0) Atalanta - Liverpul 0:1 (0:1)
/Salah 7/

(1:2) Marsej - Benfika u toku
 

Cup tree provided by Sofascore