Vesti iz odbojke

Polufinale EP u odbojci na Areni sport: Grbićeva Poljska na Sloveniju, Italijani brane domaći teren protiv Francuske

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.09.2023 11:36
Polufinale EP u odbojci na Areni sport: Grbićeva Poljska na Sloveniju, Italijani brane domaći teren protiv Francuske guliver

U večernjim časova saznaćemo ko su finalisti Evropskog prvenstva u odbojci. U borbi za tron preostale su još četiri selekcije, a u dva polufinalna duela sastaće se Poljska i Slovenija (18, Arena 1 Premium), odnosno Italija i Francuska (21:15, A1P).

Najbolje rangirana ekipa na svetu, koju sa klupe predvodi naš proslavljeni Nikola Grbić, bila je bolja od Srbije u četvrtfinalu. U veoma uzbudljivoj utakmici, koja je lako mogla da ode u drugom smeru, da su "orlovi" iskoristili četiri set lopte u trećoj deonici, slavila je Poljska sa 3:1. Dok je Slovenija bila bolja od Ukrajine u četiri seta, za njihovo treće uzastopno polufinale na kontinentalnoj smotri.

Što se drugog polufinalnog susreta tiče, koji takođe možete pratiti na Areni 1 Premium, sastaju se aktuelni svetski i evropski šampioni i Francuska. "Azuri" su u četvrtfinalu uz dosta muke pobedili Holanđane sa 3:2 u setovima, a junaci Italijana bili su sjajni Alesandri Mikaleto sa 22 poena i Juri Romano i Danijele Lavija, koji si postigli po jedan manje.

Večeras će takođe imati težak zadatak, pošto će dočekati odmornije "galske petlove", koji su bez većih problema pobedili Rumune u tri seta. Ono što bi moglo da odigra veliku ulogu u ovom duelu, je činjenica da će Italijani igrati u Rimu pred svojom publikom u dvorani "Pala Lotomatika", a koliko će taj faktor uticati na konačan rezultat, saznaćemo večeras nešto posle 23 časa.