Evroliga

Real i PAO večeras čekaju rivale na F4 Evrolige: Monako dočekuje Fener, Olimpijakos gostuje Barsi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2024 12:52
Trener Monaka Saša Obradović sa svojim timom u Areni MN Press
Trener Monaka Saša Obradović sa svojim timom u Areni

Real Madrid i Panatinaikos obezbedili su plasman na fajnal-for Evrolige, a večeras ćemo saznati imena preostala dva učesnika završnog turnira u Berlinu.

Od 19 časova Monako će dočekati Fenerbahče, dok će dva sata kasnije Barselona ugostiti Olimpijakos.

U oba duela rezultat u serijama je izjednačen (2:2). Fenerbahče i Barselona bili su na pobedu od F4, ali su grčki i francuski tim napravili po brejk u prošlom kolu, pa će majstorice odlučiti ko će na megdan Realu i Panatinaikosu u Berlinu (24 – 26 maj).

Madriđani čekaju pobednika duela Barselona – Olimpijakos, dok će Atinjani igrati sa boljim iz duela Monako – Fenerbahče.

“Moramo da budemo strpljivi, da isključimo sve spoljne faktore i da se fokusiramo samo na igru, na to kako da uzimamo dobre šuteve. Fenerbahče će sigurno želeti da pokaže sve najbolje što ume, kao i mi”, rekao je trener Monaka Saša Obradović pred večerašnji meč sa turskim timom.

Monako ima priliku da drugu godinu u nizu obezbedi učešće na fajnal-foru dok se Fener nalazi u situaciji da se posle pet godina nađe među četiri najbolja tima u Evropi.

“Moramo imati istu strast u petom meču serije, kao što smo je imali u prve četiri. Moramo da pokušamo da protivniku što je više moguće otežamo, pronalazimo bolje opcije u napadu i sve što imamo ostavimo na parketu”, rekao je trener Fenera Šarunas Jasikevičijus.

 

Cup tree provided by Sofascore

 

Sa druge strane kostura, strateg Barselone, Rodžer Grimau imaće jedinstvenu priliku da se u svojoj debitantskoj sezoni kao trener nađe na završnici turnira, poput Željka Obradovića 1992. godine sa Partizanom.

"To što igramo kod kuće nam daje blagu prednost, ali nam ništa ne garantuje. Moraćemo mnogo stvari da uradimo dobro, kao što smo uradili u tri od prethodne četiri utakmice u ovoj seriji. Posebno u odbrani ćemo morati da znamo šta u svakom trenutku treba da radimo. Pokušaćemo da iskoristio prednost koju će nam puna dvorana naših navijača dati, ali i pored toga moramo da budemo svesni kvaliteta našeg protivnika koji će kazniti svaku našu grešku. Biće emotivna utakmica, ali igrači su navikli na ovakve situacije", rekao je strateg Barselone.

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas po peti put u karijeri vodiće svoj tim na F4 ukoliko njegova ekipa večeras pobedi Katalonce.

"To što smo slavili sa ogromnom razlikom (92:58) u prošlom obračunu može da motiviše našeg protivnika kojem je sigurno povređen ponos. Sa druge strane naš maksimum je visok i možemo da se takmičimo sa bilo kim. Mnogo želimo da dobijemo kartu za Berlin. Imamo istu glad i motivaciju koju smo imali i prošle sezone. To je nešto što mnogo želimo i verujemo da će to biti kulminacija velikog napora uloženog ove sezone, s obzirom na mnoge neuspehe i povrede kroz koje smo prošli i uspeli da dođemo do ove situacije. Ako uspemo da slavimo, siguran sam da ćemo biti težak protivnik za sve na Fajnal foru", zaključio je strateg grčkog tima.