ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Zvezda želi da osigura prvo mesto pred početak plej-ofa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2024 11:24
Nemanja Nedović MN Press
Nemanja Nedović

Ukoliko košarkaši Crvene zvezde uspeju da savladaju ekipu Mege u 24. kolu AdmiralBet ABA lige, onda će i defintiivno obezbediti čelnu poziciju na tabeli regionalnog takmičenja prd početak doigravanja.

Crveno-beli trenutno imaju dve pobede više od prvih pratilaca, a to su Partizan i Budućnost, a kako su oba ova tima već odigrala mečeve ove runde, jasno je da bi trijumf ekipi trenera Janisa Sferopulosa doneo nedostižnu razliku od tri pobede na dva kola pre kraja.

Ipak, grčki stručnjak spušta euforiju nastalu nakon pobede u Evroligi nad Virtusom i upozorava da njegovi igrači moraju da budu maksimalno fokusirani.

 

 

"Očekuje nas utakmica protiv vrlo mladog i talentovaog tima koji svoje mečeve igra sa puno entuzijazma i energije. Mi želimo da nametnemo naš ritam i da igramo utakmicu na naš način, ne dajući rivalu previše prilika koje želi. Ono što uvek ponovim, moramo da budemo skoncentrisani, fokusirani i da se držimo našeg plana igre svih 40 minuta kao u prethodnim mečevima", kaže grčki stručnjak, dok trener Mege Marko Barać ističe:

"Zvezda je ubedljivo prvi na tabeli i to dovoljno govori o njihovom kvalitetu, iskustvu i motivaciji kada je ovo takmičenje u pitanju. Povratak iz povrede Teodosića ima veoma pozitivan uticaj na njihovu igru i sigurno je da su veliki favoriti u ovoj utakmici. Mi želimo da odigramo dobro, hrabro i pametno i da budemo spremni da iskoristimo svaku priliku koja se eventualno ukaže."

Meč u beogradskoj "Štark areni" počinje u 20.00 časova, uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium.

AdmiralBet ABA liga, 24. kolo

četvrtak

FMP - Budućnost 84:76

petak

Borac - Zadar 89:81
Split - Cibona 76:83

subota

Cedevita Olimpija - Mornar 105:89
Igokea - Krka 90:84

nedelja

SC Derbi - Partizan 78:84

ponedeljak

Crvena zvezda - Mega 20.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore