Superliga Srbije

Nastavlja se plej-aut Superlige: Novi Pazar u Surdulici, Javor želi pobedu protiv IMT-a, na domaćem terenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2024 12:38
Fudbaleri Novog Pazara putuju u Surdulicu MN Press
Fudbaleri Novog Pazara putuju u Surdulicu

Ekipa Novog Pazara u okviru 32. kola Superlige Srbije gostuje u Surdulici gde će odmeriti snage sa ekipom Radnika , koji je već "jednom nogom" u nižem rangu takmičenja.

Šef stručnog štaba ekipe iz Novog Pazara, Slavko Matić ističe da je Radnik kao domaćin uvek neugodan rival i da se nada da će teren biti u optimalnom stanju.

"Nećemo mnogo da se bavimo protivnikom. Radnik je uvek opasan, pogotovo kući na nezgodnom terenu. Nadam se, ipak, da će biti u optimalnom stanju. Muče nas kartoni i povrede, ali za Novi Pazar će uvek igrati jedanaest najboljih", rekao je Slavko Matić, trener Novog Pazara. 

 

 

Železničar će u Pančevu pokušati da ponovi uspeh sa početka prolećnog dela sezone, kada je na domaćem terenu svladao Radnički iz Niša. 

Optimista je i trener Siniša Dobrašinović, koji je u remiju protiv IMT-a, video mnogo dobrih stvari.

"Bilo je dosta pozitivnih stvari protiv IMT-a. Realizacija nam je i dalje problematična, ali ekipa igra sve bolje, stvaramo šanse i očekujem da ono što nismo protiv IMT-a postignemo u subotu uveče. Dobro smo počeli takmičenje u plej-autu, osvojili bod na teškom gostovanju, a sada imamo šansu da upišemo sva tri na našem terenu. Radnički je kvalitetan tim, sa možda i najboljim rosterom od svih ekipa u plej-autu, pa zato moramo biti na maksimalnom nivou ako hoćemo pobedu. Verujem u tim i ne sumnjam da će moja ekipa sve odraditi na pravi način. Ne zavise sve stvari od nas, treba da se poklope i drugi rezultati, ali sigurno je da mi možemo da se namećemo sa svim ekipama i da ih pobeđujemo. Nadam se i verujem da će na kraju sve biti kako treba", objasnio je Dobrašinović.

 

 

Možda i najzanimljiviji susret igra se u Ivanjici, gde će Javor ugostiti IMT. U slučaju pobede domaći tim će preskočiti "traktoriste" i izjednačiti se sa Voždovcem.

"’Posle dva poraza u Subotici, ova utakmica se nameće kao još jedna koju moramo odigrati kao i do sada, pod imperativom. Ekipa kroz celu sezonu, zbog toga što ne donosi mnogo bodova sa strane, mora kod kuće da dobija utakmice i sigurno je da konstantno nosimo veliko psihološko opterećenje. Međutim, već smo navikli da igramo takve utakmice i uspevali smo da budemo dobri. Ono što zabrinjava je to što ne uspevamo svoje solidne partije na strani da krunišemo bodovima", rekao je Radovan Ćurčić, trener Javora. 

 

PLEJ-AUT, 2. KOLO

petak

Voždovac – Spartzak 0:0

subota

Radnik – Novi Pazar 16.00 (AS10)
Javor – IMT 18.00 (AS2)
Železničar – Radnički 20.00 (AS4)

 

Standings provided by Sofascore