NBA

Njujork Niksi savladali Indijanu i sa dve pobede putuju u Indijanapolis

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 07:40
Košarkaši Njujork Niksa i Indijane Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II
Košarkaši Njujork Niksa i Indijane

Njujork Niksi zabeležili su još jedan trijumf (130:121) protiv Indijane i sa 2:0 u seriji putuju u Indijanapolis na nastavak plej-of serije sa Pejsersima. 

I drugu utakmicu u Medison Skver Gardenu obeležili su izuzetno raspoloženi strelci, a zanimljivo da je prva deonica završena rezultatom 73:63 za Indijanu. 

 

 

Činilo se tada da će Pejsersi stići do izjednačenja, ipak nisu tako mislili igrači Njujork Niksa. Na ruku im međutim nije išla ni povreda jednog od najboljih igrača Odžija Anunobija, koji je pre vremena morao da napusti igru.

 

 

Veći deo prvog poluvremena propustio je takođe zbog povrede najbolji igrač domaćih Džejlen Branson, koji je za 32 minuta ubacio 29 poena, što mu je bilo dovoljno da ponovo bude najefikasniji igrač svog tima.

Donte Divićenco imao skor od 28 poena, baš kao i povređeni Anunobi, zatim sledi Džoš Hart sa 19 poena, 15 skokova i 7 asistencija, kao i Ajzea Gartenštajn sa 14 poena, 12 skokova i 8 asistencija.

 

 

Na drugoj strani Tajriz Halibarton se izdvojio sa ubačenih 34 poen i 9 asistencija, a pratio ga je Obi Topin sa 20 poena.

 

Cup tree provided by Sofascore