ABA liga

Sferopulos razočaran na konferenciji: U napadu spori, nismo igrali odbranu, loš izbor šuteva...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.03.2024 22:36
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos MN Press
Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos

Crvena zvezda imala je priliku da bezecuje prvo mesto AdmiralBet ABA lige tri kola pre kraja regularnog toka prvenstva, ali je večerašnjim porazom od Mege, odložila taj scenario...

Mladi tim Mege iznenadio je crveno-bele u Areni 89:83, a do 14. pobede u sezoni i mesta u plej-ofu, došao je zahvaljujući boljoj igri u poslednjoj četvrtini (26:14). 

Nakon susreta trener Zvezde Janis Sferopulos čestitao je rivalu na pobedi, a onda je podvukao uzrok poraza. 

"Čestitam Megi na zasluženoj pobedi. Igrali su bolje od nas. Krenuli smo utakmicu bez koncentracije, energije i zalaganja. U drugoj četvrtini smo se blago vratili. Treću smo krenuli dobro, ali nismo je tako završili. Četvrtu smo igrali sporo u napadu i odbrani i kada se utakmica nastavila oni su se više borili od nas", rekao je Sferopulos na konferenciji za medije i dodao:
 

"Imali smo neke šuteve spolja, nismo donosili dobre odluke. Celu četvrtinu. Dozvolili smo veliki broj poena u drugom poluvremenu. Nismo igrali odbranu, nismo imali skokove. U napadu smo bili spori, kasnili smo sa ekstra pasovima, sa odlukama kako da napadamo, kao i šutevi koji su bili loš izbor za napad."

Otkrio je zdravstveno stanje Smarta, kao i ostalih igrača...

"Smart nije povređen, to je bila čisto moja odluka. Želim da dam vreme drugim igračima. Laziću treba vremena da se vrati u igrački ritam. Topić i Tompkins treniraju individualno", zaključio je Sferopulos.
 

Standings provided by Sofascore