Serija A

Serija A na TV Arena sport: Selektor Srbije Dragan Stojković u Torinu gleda Vlahovića i Kostića, Jović se povredio na treningu Milana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2024 09:12
Dušan Vlahović, napadač Juventusa FC Juventus
Dušan Vlahović, napadač Juventusa

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković prisustvovaće večeras sa saradnicima derbi meču italijanske Serija A između Juventusa i Milana.

Posle duela u Torinu kako je FSS saopštio planirana je zajednička večera Vlahovića, Kostića i Jovića, Jan Karla Simića sa delegaciojom srpske kuće fudbala. 

 

 

Ipak, neće imati priliku na terenu selektor Srbije da vidi sve reprezentativce jer se Luka Jović povredio dan pre meča, pa je morao ranije da napustio trening Milana.

Kako tvrde italijanski mediji, napadač reprezentacije Srbije je napustio trening zbog povrede mišića, pa zato i neće biti u konkurenciji za derbi protiv Juventusa u Torinu.

Ipak, pored Vlahovića i Kostića u timu Juventusa, Stojković će u dresu "rosonera" imati priliku da vidi i mladog Jan Karla Simića.

 

 

Juventus igra jako loše u poslednje vreme, a potvrda toga se desila i u prošlom kolu kada su crno-beli samo remizirala na gostovanju  Kaljariju, a taj meč je završen 2:2.

U međuvremenu su Dušan Vlahović i drugovi uspeli da dođu do polufinala Kupa Italije i to nakon poraza od Lacija (2:1), ali je u prvom duelu klub iz Torina slavio sa 2:0, pa će u velikom finalu odmeriti snage sa Atalantom.

Milan ne igra baš najbolje u poslednje vreme, a u prošlom kolu su "rosoneri" ponovo poraženi od gradskog rivala, a taj meč je Inter rešio u svoju korist (2:1).

 

 

Nekadašnji šampion Evrope sada se nalazi na drugom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Juventus, i sva je prilika da će Milan do kraja i ostati na drugoj poziciji, što donosi plasman u Ligu šampiona, a upravo to i jeste bio primarni cilj. Ipak, Juventusu ne manjka motivacije pred ovaj duel.

 

Serija A, 34. kolo 

petak 

Frosinone - Salernitana 3:0 (2:0)
/Sule 10 pen, Brešanini 25, Zortea 85/

subota

Leće - Monca 15.00 (AS1)
Juventus - Milan 18.00 (A1P)
Lacio - Verona 20.45 (A3P)

nedelja 

Inter - Torino 12.30 (A1P)
Bolonja - Udineze 15.00 (A2P)
Atalanta - Empoli 18.00 (AS7)
Napoli - Roma 18.00 (A2P)
Fiorentina - Sasuolo 20.45  (AS2)

ponedeljak 

Đenova - Kaljari 20.45 (A2P)

Standings provided by Sofascore