Superliga Srbije

Efekat Tomislav Sivić: Železničar slavio na Voždovcu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2024 20:57
Tomislav Sivić MN Press
Tomislav Sivić

Tomislav Sivić je stigao u Pančevo i odmah se video njegov rukopis. Železničar je pobedio Voždovac u Beogradu 3:2 (3:1), ostvario prvi trijumf posle drugog aprila, a prvi u plej-autu kojim su uhvatili poslednji voz u težnji da izbegnu ispadanje iz Mozzart bet Superlige. Voždovac je sada u jako teškom položaju, a posle 34. kola zna se i prvi tim koji je obezbedio opstanak - to je Novi Pazar.

Pančevci su sjajno koristili slobodan prostor iz linija odbrane, ali i brzinu Lazara Romanića, kao i iskustvo Stefana Hajdina, dugogodišnjeg kapitena Voždovca. Knežević je iskoristio dobar pas Grgića i doneo prednost gostima.

Izjednačio je Flemings, da bi onda u prvom planu bili Romanić i Hajdin.

Bek je centrirao, Romanić na drugoj stativi uputio jak centaršut, a štoper Mateja Mitrović nespretno pogodio sopstvenu mrežu. U nadoknadi je Romanić polslao dobru povratnu loptu ka Hajdinu, usledio je sjajan tehnički udarac u sam gornji ugao za vođstvo od 3:1. Potpuno zaslužena prednost gostiju iz Pančeva koji su imali još nekoliko solidnih pokušaja.

U nastavku je Železničar ćuvao prednost, Voždovac je stvarao i promašiovao šanse, da bi Flemings u 76. minutu pogodio mrežu i uneo neizvesnu završnicu. Ipak, Železničar se umešno odbranio i ostao u igri za opstanak. Voždovac čekaju teški dani u preostala tri kola.

Posle meča, trener Voždovca, Mitić, rekao je:

"Nisu ispoštovani osnovni uslovi za odigravanje utakmice i zato je ne bih komentarisao". 

Njegov kolega Sivić, je bio malo rečitiji.

"Ovo je nemoguća misija broj tri (pošto je uspeo da opstane sa Novim Pazarom i Mladosti), borimo se do kraja. Danas smo odigrali taktički perfektno prvo poluvreme i malo se zadovoljili. Utakmica se igra 90 minuta, ali momcima čestitam, jer su u situaciji kad ne postoji sutra, nema popravnog, dobili meč".

Mozzart bet Superliga, 34. kolo plej-aut

IMT - Novi Pazar 0:1 (0:1)
/Karaklajić 9/

Radnik - Javor 0:1 (0:0)
/M. Stojanović 90+4 a.g./

Spartak - Radnički Niš 3:1 (3:0)
/Todorovski 3, 27, Lukić 45+2 - Vukić 72/

Voždovac - Železničar 2:3 (1:3)
/Flemings 35, 76 - Knežević 13, Mitrović 41 a.g, Hajdin 45+2/

 

Пласман обезедио Sofascore