ABA liga

Janis Sferopulos želi da Zvezda i matematički odbrani prvo mesto pred plej-of: Preko Mege do prednosti u ABA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.03.2024 17:45
Janis Sferopulos, trener KK Crvena zvezda, MN Press
Janis Sferopulos, trener KK Crvena zvezda,

Košarkaši Crvene zvezde sutra igraju meč 24. kola AdmiralBet ABA lige (20.00, TV Arena 1 Premium), a njihov trener Janis Sferopulos za svaki slučaj, javno, podseća ekipu na to koliko je važno dobiti duel sa Megom.

Ne samo zbog pobede kao takve, a one se uvek očekuju od kluba tog renomea i ambicija, već i radi činjenice da bi njom i matematički osigurali ostanak na prvom mestu, uoči plej-ofa, što povlači prednost u klučnim serijama mečeva. 

"Pred nama je jako važna utakmica, koja nam u slučaju povoljnog ishoda daje prednost domaćeg terena u doigravanju", jasan je grčki stručnjak pred drugi susret sa pomenutim rivalom ove sezone.

 

 

U prvom je bilo 99:88, ali to ne znači da će učesnik Evrolige lako reprizirati takav epilog. Svestan je toga i šef Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića, Majka Tobija... koji su pre nekoliko dana protiv Virtusa prekinuli seriju poraza u Evropi. 

"Očekuje nas utakmica protiv vrlo mladog i talentovanog tima, koji svoje mečeve igra sa puno entuzijazma i energije. Mi želimo da nametnemo naš ritam i da igramo utakmicu na naš način, ne dajući rivalu previše prilika koje želi. Ono što uvek ponovim, moramo da budemo skoncentrisani, fokusirani i da se držimo našeg plana igre svih 40 minuta kao u prethodnim mečevima", rekao je Sferopulos a preneo zvanični sajt kluba. 

Crveno-beli se nalaze na prvom mestu na tabeli regionalnog takmičenja, sa 20 pobeda i tri poraza, dok je Mega pet pozicija ispod, sa skorom 13/10.
 

Standings provided by Sofascore