UEFA Liga šampiona

Osmina finala Lige šampiona na TV Arena sport: Borusija i PSV u Dortmundu igraju "od nule"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.03.2024 11:32
Duel fudbalera Borusije i PSV-a na prvom meču osmine finala Lige šampiona Tanjug/AP Photo/Peter Dejong
Duel fudbalera Borusije i PSV-a na prvom meču osmine finala Lige šampiona

Da su na snazi stara pravila UEFA, Borusija iz Dortmunda bi imala prednost gola u gostima protiv ekipe PSV-a u revanš meču osmine finala Lige šampiona, ali ovako nakon 1:1 u Holandiji oba tima imaju ideetične startne pozicije uoči večerašnjih 90 minuta.

Nemački i holandski tim u susret ulaze nakon trijumfa u domaćim šampionatima, što obećava dobar fudbal i veliku borbu u kojoj bi najviše mogli da profitiraju "neutralni navijači" koji nisu klupski obojeni već bi samo da uživaju u igri.

"Najvažnije od svega je da u meč ulazimo sa pozitivnom atmosferom i dobrim osećajem, a to smo uspeli, pre svega, dobrim rezultatom u prvom meču u Holandiji, a zatim i pobedom nad Verderm u poslednjem kolu Bundeslige. Igrači su motivisani, žele da ostvare pozitivan rezultat i obećavam našim navijačima da ćemo imati sjajno veče", pun je optimizma trener Borusije, Edin Terzić.

 

 

Gosti iz Ajndhovena imaju određenih kadrovskih problema, pre svega zbog stanja Džoela Vermana, ali trener Peter Boš to ne želi da uzima kao alibi.

"Razumem ljude koji pričaju o njemu, je rje reč o odličnom igraču, ali imamo ih mi u ssastavu još takvih i urpavo je ta mogućnost rotacije do sada bila naša največća snaga u ovoj sezoni. Siguran sam da ćemo večeras odigrati dobar meč, treba samo da budemo strpljivi i koncentrisani da, kada nam se ukaže prilika da postognemo gol, to i uradimo", rekao je Boš.

Meč u Nemačkojje na programu u 21.00 čas, a direktan prenos obezbeđen je na kanalu TV Arena 2 Premium.

LIGA ŠAMPIONA, OSMINA FINALA

utorak

Barselona - Napoli 3:1 (2:1)
/Lopez 15, Kanselo 17, Levandovski 83 - Rahmani 30/

 Arsenal - Porto 1:0 (1:0) - 4:2 penalima
/Trosar 41/

sreda

(0:1) Atletiko - Inter 21.00 (TV Arena 1 Premium)
(1:1) Borusija Dortmund - PSV 21.00 (TV Arena 2 Premium)