UEFA Liga šampiona

Osmina finala Lige šampiona na TV Arena sport: Kopenhagen se nada nemogućem na "Etihadu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2024 09:56
Bernardo Siilva na meču osmine finala Lige šampiona Mančester siti - Kopenhagen Tanjug/AP PHoto/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Bernardo Siilva na meču osmine finala Lige šampiona Mančester siti - Kopenhagen

Trijumfom od 3:1 u Kopenhagenu, fudbaleri Mančester sitija praktično su već obezbedili prolazak u četvrtfinale Lige šampiona i to na svom stadionu samo treba da overe.

Aktuelnog šampiona Engleske i osvajača Lige šampiona u nedelju očekuje veliki derbi Premijer lige protiv vodećeg Liverpula, pa nije isključeno da će trener Pep Gvardiola na meču protiv Danaca odmarati neke od ključnih igrača.

Igrači tima sa "Etihda", s drugw strane, imaju u večerašnjem duelu veliki motiv da trijufuju, jer bi eventualnom pobedom postali tek treći tim u istoriji elitnog evropskog takmičenja koji je ostvario 10 ili više uzastopnih pobeda, a to su do sada učinili samo Real Madrid i Bajern Minhen.

"Onako kako smso odigrali u Danskoj, treba da odigramo i večeras pred našim navijačima. Kopenhagen je organizovan tim, koji ume da igra na reuzultat i ne možemo da se opustimo nijendog trenutka, mada smo sveni da smo jako blizu plasmana u narednu rundu takmičenja. Respektujemo rivala i maksimalno fokusirani ulazimo u ovaj duel", rekao je Gvardiola.

Danski tim tek drugi put u istoriji igra eliminacionu fazu Lige šampiona, poslednji put je kao gost u elitnom evropskom takmičenju slavio još davne 2016. godine, a nikada u nije pobedio neki engleski tim na Ostrvu.

Sve su to ukazuje da je Mančester siti veliki favorit na ovom sursretu, pa od te konstatacije ne beži ni trener gostiju, Jakob Nesturp.

"Imamo minus i igramo protiv najboljeg tima na svetu: proći Siti je skoro pa nemoguće. Ali, videli smo Siti na Parkenu prošle sezone gde su pali 35 minuta, a jedna situacija, gol može da promeni dinamiku meča. Mi ćemo gledati da iskoristimo takav momenat ako nam se pruži. Ako budemo imali sreće, a svaki meč uđe u fazu "gore-dole", možda možemo da ga uvedemo da bude zanimljiv. Mi ćemo dati sve da odigramo najbolje što možemo", rekao je Nestrup na pres konferenciji.

Meč na stadionu "Etihad" počinje u 21.00 čas, a direktan prenos je obezbeđen na kanalu TV Arena 2 Premium.

Liga šampiona, osmina finala revanši

utorak

(0:1) Bajern - Lacio 3:0 (2:0)
/Kejn 38, 66, Miler 45+2/

(0:2) Real Sosijedad - PSŽ 0:2 (0:1)
/Merino 89 - Mbape 15, 56/

sreda

(1:0) Real Madrid - Lajpcig 21.00  (TV Arena 1 Premium)
(3:1) Mančester siti - Kopenhagen 21.00 (TV Arena 2 Premium)

utorak, 12. mart

(1:1) Barselona - Napoli 21.00
(0:1) Arsenal - Porto 21.00

sreda, 13. mart

(0:1) Atletiko M. - Inter 21.00
(1:1) Borusija D. - PSV 21.00