NBA

NBA liga na Areni: Denver juri novu "metlu" u LA-u, vreme je da uskoče ostali starteri Lejkersa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2024 19:00
Košarkaš Denvera Nikola Jokić u borbi za loptom sa Entonijem Dejvisom AP Photo/Ashley Landis
Košarkaš Denvera Nikola Jokić u borbi za loptom sa Entonijem Dejvisom

Četvrta utakmica plej-ofa Zapadne konferencije između Lejkersa i Nagetsa na programu je večeras u 02:30 i možete je pratiti u direktnom prenosu na Areni 1 Premium.

Posle 11. uzastopnog poraza Lejkersa i šestog ovosezonskog u okršaju sa Denverom, ekipa Darvina Hama ostala je večeras bez prava na grešku i novi poraz od Jokića i družine značio bi ujedno i završetak ove mučne sezone za "jezeraše".

Mučne, pošto su nakon prošlogodišnjeg finala Zapadne konferencije, Lejkersi došli na prag nove "metle" od Nagetsa. I to na startu plej-ofa. Očekivanja navijača bila su visoka, naročito nakon osvajanja NBA Kupa, ali ih je na njihovu nesreću, sudbina dva kola pre kraja regularnog toka povezala sa aktuelnim šampionima, koji su i ove godine među glavnim favoritima za titulu.

Imajući u vidu na činjenicu da jedan od najslavnijih klubova u NBA ligi (17 titula) nikada nije "popio metlu" dva puta u nizu od iste ekipe u plej-ofu, očekuje se da će Lejkersi svim silama pokušati večeras da izbegnu bruku. A, da li će uspeti u toj nameri, mnogo toga zavisiće od uloge preostalih startera.

 

 

Navijači kluba iz LA, nemaju šta da zamere Lebronu i Dejvisu. Dvojac Lejkersa "pojavio" se u sve tri utakmice protiv Denvera, dok su ostali pošteno podbacili. Rasel, koji je bio na izlazim vratima Lejkersa ove zime, našao se najviše na meti kritika. Imao je samo jedno dobro šutersko veče u ovoj seriji, dok se, uprkos nadanjima navijačima, ni Rivs nije naročito proslavio protiv Denvera. A, šta tek reći za Hačimuru... Krilni centar "jezeraša" dobio je zadatak da bude primarni defanzivac na Jokiću, a kako se našao u toj ulozi, dovoljno govori podatak da je srpski centar tokom ovog plej-ofa beležio 28 poena, 16 skokova i devet asistencija po meču. I to uz neverovatnih 63 odsto šuta iz igre.

Dakle, dosta toga večeras zavisiće od uloga preostalih startera, imajući naravno u obzir podatak da će Lebron i Dejvis ubaciti svoje brojke protiv Denvera. Iako Nagetsi "imaju njihov broj", pokazali su Lejkersi da mogu da se nose sa aktuelnim šampionama dobre, prve tri četvrtine, kada su u svakoj utakmici serije imali po dvocifrenu prednost. Da bi ih puno koštao prazan hod u tih odlučujućih 12 minuta. 

Utisak je da Nagetsi igraju najbolje kada je najpotrebnije. Nebrojano puta videli smo Mareja kako blista u "klač" momentima sa Jokićem, iako se prethodno mučio na šutu. Kouldvel-Poup iskusan je veteran koji ume da pogodi i odigra čvrsto u odbrani. Gordon je ponovo vratio "danker" poziciju u NBA ligu i bez sumnje se najbolje snalazi u toj ulozi, što dodatno olakšava posao Jokiću kada uđe u reket. Dok je Porter sa svojih 2.08 metara najveća pretnja sa spoljnih pozicija.

Kada se pogleda tim Majka Melouna, gotovo i da nemaju slabosti. Imaju šutere, atleticizam, solidnu klupu i iskustvo na svojoj strani, a kada se na sve to doda neverovatan pobednički mentalitet i prisustvo Nikole Jokića, za kojeg gotovo da nema leka u defanzivi, pitanje je da li im iko može "uzeti meru" u ovom plej-ofu osim Minesote i Bostona.

Istina, Lejkersi su imali svoje šanse u ovoj seriji. Da su ostali pribrani u finišu, možda bi i uspeli u toj nameri, a da li će im se najzad posrećiti večeras, saznajte uz Arenu 1 Premium.
 

 

Cup tree provided by Sofascore