UEFA Liga šampiona

Jakob Nestrup realan: Proći Siti je skoro pa nemoguće

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2024 22:46
Jakob Nestrup, trener Kopenhagena Tanjug/Nick Potts/PA via AP
Jakob Nestrup, trener Kopenhagena

Aktuelni vladar Evrope Mančester siti najveći deo posla obavio je pobedom u Kopenhagenu (3:1) i gotovo svi su uvereni da će sutrašnji revanš za prvaka Engleske biti samo rutina i formalnost za plasman u četvrtfinale UEFA Lige šampiona.

Priželjkuje čudo Jakob Nestrup, trener Kopenhagena, ali je i realan:

"Imamo minus i igramo protiv najboljeg tima na svetu: proći Siti je skoro pa nemoguće. Ali, videli smo Siti na Parkenu prošle sezone gde su pali 35 minuta, a jedna situacija, gol može da promeni dinamiku meča. Mi ćemo gledati da iskoristimo takav momenat ako nam se pruži. Ako budemo imali sreće, a svaki meč uđe u fazu "gore-dole", možda možemo da ga uvedemo da bude zanimljiv. Mi ćemo dati sve da odigramo najbolje što možemo", rekao je Nestrup na pres konferenciji.

 

 

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola ne menja svoju priču. Svakom rivalu se prilazi sa maksimalnim respektom, pogotovo na pres konferencijama.

"Kopenhagen je veoma dobro organizovan i kompaktan tim. Mi smo bili jako dobri na "Parkenu", ali isto tako znamo šta se dogodilo Mančester junajtedu i Galatasaraju, a oni su, priznaćete, veoma jaki klubovi. Lepo je što smo branmioci trofeja UEFA Lige šampiona, ali mi moramo da budemo na visokom nivou da bismo iz dvomeča izašli kao pobednici i plasirali se u četvrtfinale. Kopenhagen zaslužuje respekt i mi znamo da je u utakmici svaki ishod moguć", upozoravao je španski trener na klupi Sitija.