Superliga Srbije

Milan Rodić na pragu da postane najtrofejniji igrač Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

25.04.2024 13:08
Milan Rodić i Severina MN Press
Milan Rodić i Severina

Crvena zvezda hita ka odbrani titule u Mozzart bet Superligi (35. u istoriji) jer na šest kola pre kraja ima 10 bodova prednosti, a 23. maja u Loznici boriće se sa Vojvodinom za 28. pehar kupa. A, Milan Rodić, levi bek crveno-belih ukoliko se okiti četvrtom uzastopnom duplom krunom postaće najtrofejniji fudbaler u istoriji Crvene zvezde!

Od dolaska na "Marakanu" u julu 2017. godine, Rodić je osvojio šest titula i tri kupa, koliko imaju i Milan Borjan, ove sezone u Slovanu, Marko Gobeljić (otišao u Kifisiju) i legenda kluba Bora Kostić (šest titula, tri kupa). Ispred njih su samo prva Zvezdina zvezda Rajko Mitić sa 10 trofeja - šest titula i četiri kupa i treća Zvezdina zvezda Dragan Džajić (pet titula, četiri kupa i Mitropa kup). Za sada, Rodić je najbliži da se izjednači po broju osvojenih trofeja sa "Čika Rajkom" i "Džajom", a sigurno će na stadionu "Lagator" imati i ekstra motiv da protiv Vojvodine uradi ono što je malo ko sanjao da može da se dogodi u današnjem srpskom fudbalu gde se igrači ne zadržavaju dugo u klubu, a što je pošlo za rukom samo legendi Partizana Saši Iliću koji ima 18 trofeja (11 titula i sedam kupova)

"Pobedili smo večitog rivala dva puta u razmaku od nekoliko dana i jasno stavili tačku na priču oko toga ko je bolja ekipa. Mislim da smo i prvi prolećni derbi zaslužili da pobedimo, ali je sve to fudbal. Ipak, sad je sve došlo na svoje i sa 10 bodova prednosti čekamo završnicu prvenstva, kao i finale Kupa Srbije. Pred nama je još sedam utakmica, i cilj je da svaku pobedimo. Nema opuštanja, pobedu smo već arhivirali i sada smo maksimalno fokusirani na Vojvodinu. Očekujem dobar meč, oni su u sjajnoj formi, zasluženo su se plasirali i u finale Kupa Srbije, tako da će sigurno biti veoma zahtevna utakmica, kako u nedelju, tako i 23. maja", istakao je Milan Rodić za klupski sajt.

 


 
Defanzivac crveno-belih osvrnuo se na par detalja koji su doneli plsman u finale Kupa Srbije.
 
"Presudila je naša koncentracija, timski duh i potom veća sigurnost u završnici, u odnosu na prethodna dva derbija. Sada smo iz prve dve prilike postigli dva pogotka, i to je model kojim treba da se vodimo i u narednim utakmicama. Uspeli smo potom da održimo kontrolu utakmice i da se zasluženo plasiramo u finale Kupa. Cilj je jasan, želimo četvrtu duplu krunu u nizu i smatram da imamo kvalitet za to. Verujem i da su navijači zadovoljni načinom na koji igramo. Hvala im za sjajnu podršku na prethodna dva derbija, ali i na svim drugim utakmicama", podvukao je Rodić, možda od 23. maja i novi rekorder Crvene zvezde koji ima ugovor sa crveno-belima još dve sezone.

 

Rodić je protiv Partizana odigrao 21 meč, samo tri puta je bio poražen, a tri preskočio zbog povreda. Ostvarimo je sa Zvezdom osam pobeda, 10 remija, a izveo je poslednji penal u finalu kupa Srbije 2021. godine za trofej.