Vesti iz fudbala

Milojević pred kup derbi: Crvena zvezda želi da osvoji Kup Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2024 15:40
Vladan Milojević ne želi da se bavi dešavanjima u Partizanu MN Press
Vladan Milojević ne želi da se bavi dešavanjima u Partizanu

Crvena zvezda je dobila 173. večiti derbi protiv Partizana (3:2), napravila je veliki korak ka odbrani titule u Mozzart bet Superligi Srbije, a već sutra u 19.00 časova (TV Arena 1 premium), na istom mestu (stadion Rajko Mitić) protiv ljutog rivala pokušaće da prođe u finale Kupa Srbije i 23. maja igra za odbranu "duple krune".

Istorijski najmanja vremenska distanca između dva derbija (četiri dana), nije promenila način razmišljana trenera Crvene zvezde Vladan Milojevića.

"Kup je takmičenje koje se igra na ispadanje i specifično je. Nema tu dodatnih utakmica gde možete da popravite bodovni saldo ili mesto na tabeli. "Nokaut" sistem, a protiv nas večiti rival i sigurno utakmica nosi veliki ulog za oba tima. Želimo u finale, kao i oni, ali i Radnički i Vojvodina koji su kvalitetni timovi. Naše su ambicije da osvojimo Kup Srbije i tu nema dileme. Danas imamo poslednji trening i verujemo da smo spremni. Nema nedoumica, odlično se poznajemo, tako da se nadam dobroj utakmici i poseti", istakao je Milojević.
 
Zvezda mora da popravi realizaciju u derbijima, jer je u poslednja dva imala mnogo promašenih velikih prilika.
 
"Realizacija je nešto što se pokazalo u prethodnih utakmicama, ali hoću da verujem da je dobro što stvaramo šanse i doći će vreme kada ćemo ih pretvarati u golove na jednostavniji način. Ne bih o tome da li nam je to problem, jer svaki napadač želi da postigne gol. Tu spadaju i koncentracija i veština, ali činjenica je da Partizan ima dva sjajna golmana - Jovanovića i Krunića. Možemo da pričamo hipotetički, ali idemo dalje i hoćemo da verujemo da treba da budemo koncentrisaniji u završnici, no i to zavisi od situacije" 
 
Fokusiran je Milojević isključivo na svoju ekipu.
 
"Ne želim da pričam o onome što se događa u Partizanu. Znaju moji igrači šta smo pričali i kako treba da se ponašaju. Sve ovo drugo je nešto što me ne dotiče i što ne želim da komentarišem. Imam fokus na moju ekipu i moju igru". 
 
Uporedio je ulogu igrača i trenera na derbiju, s obzirom da je prošao oba sa Zvezdom.
 
"Specifično je, jer kad ste igrač možete da utičete na igru, a kad ste trener samo na neke stvari. Svaki put je lep osećaj igrati derbi, to su najveće utakmice i sa sobom nose posebnu draž. Nema veze da li se igra Kup Srbije ili prvenstvo, to je većiti rival i postoji pozitivno sportsko rivalstvo. Mnogo je tu naboja, temperamentna utakmica. Ima mnogo stvari koje se ne vide u običnim utakmicama, naravno, u okviru sporta". 
 
Ne remete Milojevića najave iz tabora večitog rivala da neće igrati utakmicu Kupa Srbije.
 
"Ne remeti mi to ništa, jer se spremam za utakmicu sutra. Spremamo se i ništa ne može da nas poremeti, jer o tome i ne razmišljamo."

Rodić pod znakom pitanja

Rodić je rovit, ali će se danas znati da li će zaigrati.
 
"Videćemo s Rodićem. Nije trenirao dva dana i bitno je šta će i medicinski tim reći, ali i to kako se on oseća. Imali smo utakmicu punu intenziteta, naboja i potrošnje. Videćemo na treningu kakva je situacija i opredelićemo se za postavu.

 
U prethodnom derbiju se Điga našo na poziciji levog beka.
 
"Điga je dobar igrač, odradio je ono što je do njega i imam puno poverenje u sve moje fudbalere. Za njega je bila specifična pozicija, ali je dao svoj maksimum i odigrao na nivou. To su nepredviđene okolnosti koje uvek možete da očekujete. Drago mi je što imam u timu profesionalce koji su u svakom trenutku spremni da se žrtvuju za rezultat."
 
Govorio je Milojević o tome kako izvlači maksimum iz igrača.
 
"Imam poverenje u svakog igrača i moj posao je da izvučem maksimum iz njih. Da bi se izvuklo to, mora vredno da se trenira, radi i daje maksimum. Moraš da podrediš egoizam, ako ga imaš, i to je put za maksimum. Neki igrač se više sviđa javnosti, neki ne, ali to je stvar ukusa. Svaki igrač mora da pruži svoj maksimum i siguran sam da svako može bolje od onog što trenutno pruža." 
 
Tim će biti određen posle treninga.
 
"Sve zavisi od današnjeg treninga i tako kako će se sami igrači osećati. Cenim mišljenje igrača, jer svako poznaje svoje telo najbolje i to koliko je spreman za nešto. Pored mišljenja lekarskog tima, bitno mi je i šta će sam fudbaler da kaže. Kroz razgovor ćemo videti koji je najbolji mogući sastav."
 
Ne želi da priča o suđenju, ali je analizirao taktiku večitog rivala sa prošlog derbija.
 
"Neću da pričam o suđenju. Fudbalski nas Partizan nije iznenadio, iako su promenili neke mehanizme u odnosu na prošlu utakmicu sa samim rasporedom igrača recimo. Na prvom derbiju su počeli sa Nathom, na drugom nisu. Dobra su ekipa, imaju dobre igrače i ne možemo mi mnogo jedni druge da iznenadimo. Ipak, može da bude drugačija utakmica, jer se igra na ispadanje. Videćemo šta je moj kolega Duljaj pripremio. Očekujem dobru utakmicu i nadam se da će navijači biti zadovoljni." 
 
Juče je posle borbe sa dugom bolesti preminuo ekonom kluba Dragan Gagi Milanović. 
 
"Saučešće porodici Milanović. Naš Gagi, ekonom koga smo svi voleli. Pamtićemo ga kao vrednog, dobrog i nasmejanog dečka. Bio je i u prvom mom mandatu i zaista smo svi izuzetno tužni zbog toga što se desilo. Duboko saučešće, u moje ime, ime mojih saradnika i celog tima. Nije to trebalo tako da bude", rekao je Milojević.