Premijer liga

Premijer liga na TV Arena sport: "Mersisajd derbi" igra se na "Gudison parku", Liverpul želi da se priključi Arsenalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 09:17
Jirgen Klop, trener Liverpula Tanjug/AP Photo/Jon Super
Jirgen Klop, trener Liverpula

Čuveni "Mersisajd derbi" između Evertona i Liverpula igra se na "Gudison parku" i nosi veliki rizik za oba kluba i njihove pozicije na tabeli Premijer lige.

Dok je Liverpul bez problema pobedio Fulam sa 3:1 u nedjelju, izabranici Šona Dajča savladali su konkurente za ispadanje, Notingem Forest sa 2:0.

Everton nije oduševio ove sezone i jasno je da je oduzimanje bodova ogroman udarac za ovu ekipu. Ipak, dugo je izgledalo da će se ova ekipa do poslednjeg kola boriti za ostanak, posebno uz očajnu formu u kojoj su se nalazili.

 

 

U poslednjih nekoliko utakmica fudbaleri Evertona su podigli nivo igre, a upisali su pobede i nad direktnim konkurentima u borbi za ostanak, Barnlijem i Notingem Forestom, tako da se sada nalaze u dobroj poziciji. 

Everton je trenutno na pet bodova viška u odnosu na ekipe iz zone ispadanja, a uz to ima i jednu utakmicu manje. Jasno je da bi bodovima danas u dvoboju sa ljutim rivalom napravili nedostižnu prednost za ekipe iz zone ispadanja.

Iza Liverpula je jedan loš period u kome su ispali iz Lige Evrope, a osvojili su i svega jedan bod u dvobojima sa Kristal palasom i Mančester junajtedom čime su izgubili prvo mesto na tabeli, ali im Arsenal nije mnogo odmakao. Priliku da se priključe timu iz Londona imaće već večeras ukoliko slave u gostima.

 

 

Ipak, za vikend Liverpul je dominirao od samog početka u dvoboju sa Fulamom. I dalje je u trci za prvaka Premijer lige, a jasno je i da je i danas favorit.

Na posljednjih pet međusobnih okršaja ovih ekipa, Liverpul je upisao četiri pobede dok je jedan meč završen bez pobednika.

 

 

Mančester junajted dočekuje poslednjeplasirani Šefild. Izabranici Ten Haga, trebalo bi utakmicu da reše već u prvom poluvremenu. Šefild deluje jako loše i čini se da im nema spasa i da će se posle samo jedne sezone vratiti tamo gde i pripadaju u Čempionšip.

Premijer liga, 29. kolo 


sreda 

Vulverhempton - Bormut 20.45 (AS5)
Kristal palas - Njukasl 21.00 (AS2)
Mančester junajted - Šefild 21.00 (A3P)
Everton - Liverpul 21.00 (A2P)

četvrtak 

Brajton - Mančester siti 21.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore