Premijer liga

Evertonova usluga Sitiju i Arsenalu: Liverpul poražen u "Mersisajd derbiju"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2024 23:00
Fudbaler Evertona, Dominik Kalvert Luin slavi pogodak protiv Liverpula Tanjug/AP Photo/Jon Super
Fudbaler Evertona, Dominik Kalvert Luin slavi pogodak protiv Liverpula

Imao je Liverpul priliku da održi korak sa Arsenalom i izjednači se po broju bodova, ali su poraženi od Evertona 2:0 (1:0) u "Mersisajd derbiju" u zaostaloj utakmici 29. kola engleske Premijer lige.

U poprilično izjednačenom prvom poluvremenu, do gola su prvo stigle "karamele". Strelac je bio defanzivac Džered Brajtvajt. Imali su "redsi" šanse za izjednačenje, ali je domaćin na pauzu za poluvreme otišao sa golom prednosti. 

Iako su odmah na startu drugog dela gosti preuzeli inicijativu, usledio je pravi šok za Liverpul kada je Dominik Kalvert Luin u 58. minutu povećao na 2:0. Mogli su gosti do utešnog pogotka do kraja utakmice, ali je Džordan Pikford ipak ostao nesavladan.

Za razliku od Liverpula, fudbaleri Mančester junajteda nisu dozvolili iznenađenje. Oni su na "Old Trafordu" slavili protiv Šefild junajteda 4:2 (1:1).

Gosti su poveli u 35. minutu preko Džejdena Bogla, ali su se "crveni đavoli" brzo vratili pogotkom Harija Megvajera. Ekipa Krisa Vajdlera je stigla ponovo do prednosti u 50. minutu kada je Ben Brereton Dijaz zatresao mrežu Andrea Onane. Ipak, domaćin je odgovorio golom Bruna Fernandeša sa "bele tačke".

Delovalo je da će "davljenik" stići do boda na gostovanju u Mančesteru, ali je Fernandeš ponovo bio strelac u 81. minutu, a zatim je i Rasmus Hojlund potvrdio pobedu domaćina.

Premijer liga, 29. kolo 

sreda 

Vulverhempton - Bormut 0:1 (0:1)
/Semenjo 37/

Kristal palas - Njukasl 2:0 (0:0)
/Mateta 55, 88/

Mančester junajted - Šefild 4:2 (1:1)
/Megvajer 42, Fernanderš 61pen, 81, Hojlund 85 - Bogl 35, Brereton Dijaz 50/

Everton - Liverpul 2:0 (1:0)
/Brajtvajt 27, Kalvert Luin 58/

četvrtak 

Brajton - Mančester siti 21.00 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore